Вхід | Реєстрація

«А мені той «Скайп» на хрін не нужний!»

«А мені той «Скайп» на хрін не нужний!»

На черговій апаратній нараді при голові райдержадміністрації обговорювали значення інформаційних технологій у сучасному житті. Зокрема, голова РДА Сергій Шовкопляс цікавився у присутніх сільських голів, чи користуються вони електронною поштою та програмою для спілкування «Skype».

Починається апаратна нарада з приємного. Сергій Шовкопляс встає зі свого місця у президії та спускається вниз.

— У нас відзначає ювілей чарівна жінка, якій ми хочемо подарувати найдорожче, що у нас є… вітальну адресу! — посміхається голова райдержадміністрації власному жартові.

Із залу підіймається директор районного центру зайнятості Лариса Палько. Голова вручає їй «найдорожче» і додає від себе довгий список побажань.

Наступним Ларису Борисівну вітає заступник голови районної ради Микола Перерва, який до приємних побажань додає коробочку із годинником від голови районної ради.

— Я Вас учора вітав по телефону і обіцяв поцілунок, — нагадує Микола Степанович. І обіцянку виконує.

Останнім Ларису Палько вітає заступник голови РДА Володимир Тараненко, який виявляється лаконічнішим за колег.

— Красивій жінці — красиві квіти! — пояснює він і простягає іменинниці букет.

У ході апаратної присутні слухають інформацію про роботу зі зверненнями громадян начальника відділу культури Зінаїди Киричок та сільських голів — Віктора Каргіна із Кустолового та Любові Поставної з Богданівки. Після їх виступів виникла досить цікава дискусія. Щоправда, із зверненнями громадян ніяк не пов’язана.

Наприкінці виступу Віктора Каргіна голова райдержадміністрації раптово питає у нього:

— У Вас є «Скайп» і електронна пошта? Що Ви дивитесь? Знаєте, що таке «Скайп»?

— Електронна пошта у нас є. Ми нею користуємось. Тільки нам Інтернет іще не підключили, — серйозно пояснює сільський голова.

— Так як же Ви користуєтесь, якщо Інтернет не підключений?

Німа сцена.

— Ми проплатимо за Інтернет і будемо користуватися! — пообіцяв Каргін.

За кілька хвилин серія питань очікує на його колегу Любов Поставну.

— А Ви користуєтесь електронною поштою та «Скайпом»? — цікавиться Сергій Шовкопляс.

— Так, електронною поштою користуємось. А «Скайпом» поки що ні, бо треба зміни до бюджету прийняти, щоб за нього заплатити, — відповідає сільський голова.

— Що заплатити?! Це ж безкоштовна програма! — не приховуючи сміху, зауважує голова райдержадміністрації.

Упродовж наступних десяти хвилин Сергій Шовкопляс пояснює присутнім переваги програми «Скайп». І наголошує: користування нею та подібними досягненнями ІТ-технологій, це не сьогоднішній, а вже вчорашній день.

— А мені той «Скайп» у комп’ютері на хрін не нужний! — як завжди, з місця вигукує Андрій Река. — У мене все тут — у телефоні!

Сергій Шовкопляс зауважує, що «Скайп» корисний і у телефоні, і у комп’ютері. І навіть наводить приклади.

— От подзвонити з Єгипту в Україну по мобільному — це десь 26 гривень на хвилину. А по «Скайпу» — безкоштовно!

Після тривалого обговорення теми ІТ-технологій Сергій Шовкопляс підкреслив, що «Скайп» та електронна пошта повинні працювати у кожній сільській раді. І навіть дав доручення розіслати контрольні листи на електронні поштові скриньки сільських рад, щоб перевірити — чи доходить до них електронна пошта.
Сільські голови, напевно, пішли із апаратної з нестримним бажанням приїхати до себе у село і якнайскоріше зазирнути до електронної пошти та налаштувати життєво необхідний «Скайп». Хоча, якщо серйозно, то зрозуміло, чому у сільських голів виникають такі проблеми із сучасними технологіями. По-перше, не у всіх селах такий якісний та швидкісний Інтернет, як у Нових Санжарах. По-друге, більшість сільських голів не настільки уміло володіє комп’ютером, щоб знайти, скачати та встановити потрібну програму. Ну і по-третє, більшості з них достатньо уміння володіти мобільним телефоном для налагодження комунікації із знайомими та колегами. Тому-то серед них славнозвісний «Скайп» поки що не є таким популярним.
 

 


Для довідки

Skype — безкоштовне програмне забезпечення, яке здійснює безкоштовний голосовий та відеозв’язок через мережу Інтернет між комп’ютерами, а також надає платні послуги при дзвінках на мобільні та стаціонарні телефони.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2012, 16:15 | Нові Cанжари | Політика
1. Олексій / 8 червня 2012, 17:21
Шовкопляс наверно в Єгипет зібрався, а щоб підлеглі не розслаблялися заставив їх поставити для економії його коштів скайп))))
2. Микола Гузченко / 8 червня 2012, 22:47
Гарна стаття, весела. Шкода тільки сільських голів.
А Шовкоплясу передайте, що адреса - це те, шо на конверті написане. А письмове привітання - це адрес.
3. KING / 9 червня 2012, 17:53
З однієї сторони може ж їм той Скайп таки справді на хрін не нужний, це все тільки забаганка командора....

А з іншої сторони ці люди явно живуть в позаминулому столітті і взагалі навіть не думають хоч якось просуватися у своєму розвитку. Ще й обманюють - "електронною поштою користуємося, але інтернета нема"... "Скайп поставимо, коли його купимо"... Блін, ну умора, якщо тупо забили то так і скажіть, не старайтеся викрутитися, бо через власну необізнаність робите собі тільки гірше :)

Коли б усі були з таким відношенням то ми б досі їздили на бричках і поля вручну пахали, а документи на папірусах писали б.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації