Вхід | Реєстрація

Без ліцензії — «простіше»

Без ліцензії — «простіше»

Працівники міліції посилили заходи щодо виявлення фактів порушень та зловживань у сфері обігу металобрухту. Правохоронці спрямовують зусилля на перевірку законності діяльності існуючих пунктів прийому металобрухту.

Саме під час цих заходів дільничні інспектори Новосанжарського РВ УМВС України в Полтавській області виявили на подвір»ї одного з жителів селища Нові Санжари діючий такий пункт прийому.

Як розповідає начальник Новосанжаського РВ Сергій Махно, під час перевірки 46-річний власник не надав жодних документів, які б підтверджували право на прийом лому металів. А на подвір’ї поряд з вагами височіли гори різноманітних виробів із заліза.

Сергій Іванович (ім’я змінено) пояснив, що працювати без ліцензії набагато простіше та вигідніше, аніж легалізувати таку діяльність. Спочатку «клієнтами» псевдо-підприємця були мешканці сусідніх будинків, а потім бажаючих позбутися металевого непотребу значно побільшало. Про це свідчить і кількість вилученого металобрухту. На момент затримання за місцем проживання у горе-підприємця було вилучено близько 2200 кілограмів чорного металу та кілька десятків кілограмів кольорових металів.

Відносно власника підпільного пункту прийому металобрухту порушено кримінальну справу за статтею 213 Кримінального кодексу України. (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом). Згідно санкції статті, здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без ліцензії карається штрафом від 1700 до 8500 гривень, або громадськими роботами від ста до двохсот годин.


Автор: Оксана Грузін, інспектор зі зв’язків із громадськістю Новосанжарського РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2012, 13:46 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації