Вхід | Реєстрація

Найменші до садочка підуть у вересні

Найменші до садочка підуть у вересні

З першого червня у дитячих садках розпочався оздоровчий період. Журналісти «ЕХО» дізнавалися про зміни в роботі кобеляцьких дошкільних закладів у літній період.

 

Ясла починають роботу з вересня

Досить актуальною для молодих батьків є проблема, котра постала перед ними цього року. Вона виникла у зв’язку зі змінами в Законі про дошкільну освіту, затвердженими Кабінетом міністрів України. У Законі визначено, що навчальний рік у дошкільних навчальних закладах розпочинається 1 вересня і закінчується 31 травня, а оздоровчий період триває з 1 червня до 31 серпня. Відповідно, прийом дітей до ясельних груп розпочнеться не з першого червня, як було раніше, а з першого вересня, з початку нового навчального року. З приводу цього у батьків малят виникає безліч невдоволень. Та завідуюча дитячим садком №2 Любов Старостіна зазначила, що зміни в прийомі дітей до ясельних груп не є самоуправством завідуючих чи міської влади. Це є лише виконання Закону про дошкільну освіту.

 

Демографічна ситуація в місті покращується

Зі слів завідуючої дитячим садком №2, близько десяти років тому у садку налічувалось всього-навсього чотири групи в яких було по 13-14 дітей. На сьогодні у дошкільному закладі 11 груп і всі вони переповнені.

— Звісно, групи переповнені, та ми намагаємося влаштувати всіх дітей до дитячого садка, — говорить завідуюча, — тим самим порушуючи санітарні вимоги, за що в будь-який момент можемо бути покарані відповідними службами. Але вирішити інакше ситуацію з нестачею місць ми не можемо. Для прикладу, у ясельних групах повинно бути 15 дітей, а у нас — до 30. Число дітей в садкових групах не може перевищувати 20. У нас — 30 і більше.

Любов Старостіна повідомила, що на 2013 рік три групи вже набрані і навіть переповнені, а це діти 2011 року народження. У цих групах вже по 18-20 дітей за списком. Також вже набрана одна група на 2014 рік. Це діти 2012 року народження.

— Тобто батьки, виходячи з пологового будинку — одразу ж стають у чергу до дитячого садка, — каже завідуюча. — Тільки так є можливість без проблем бути зарахованим до дошкільного закладу. Звісно, радує, що кількість дітей в місті зростає. Та з іншого боку це є сигналом для міської влади у відкритті ще одного дитячого садка.

Зі слів завідуючої дитячим садком №1 Лілії Хряпи в дошкільному закладі, який вона очолює, ситуація аналогічна. Проте у цьому дошкільному закладі всього шість груп і всі вони також переповнені.

 

Літо — період оздоровлення дітей

З початку червня і до кінця серпня у дитячих садках оздоровчий період. Це значить, що режим роботи дошкільних закладів також змінився. Збільшився час перебування дітей на свіжому повітрі. Вся навчально-виховна робота проводиться на подвір’ї. Із розкладу занять прибрали математику, грамоту та інше. Влітку діти займаються фізкультурою, музикою, малюванням та ознайомленням з навколишнім середовищем. Денний сон для малюків також збільшили на тридцять хвилин. Що стосується харчування, то в раціон дітей додали більше овочів та фруктів. Фінансування для цього збільшили на десять відсотків.

 

Садки закриють на два тижні

Дитячі садки припинять свою роботу на два тижні. У липні їх закриють на ремонт.

— Не можу сказати, що це добра традиція, — говорить Любов Старостіна, — адже на ці два тижні вихователі перетворюються на малярів та штукатурів. Звичайно, це не нормально, адже кожен повинен виконувати свою роботу: будівельник — будувати, а вихователь — виховувати. І тільки завдяки розумінню та підтримці батьків, наші вихованці мають змогу рости і виховуватись у нормальних умовах: у пофарбованих кімнатних приміщеннях, з новими меблями, іграшками, посудом, постільною білизною та багато чим іншим.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2012, 12:34 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації