Вхід | Реєстрація

Боротьба за чисте довкілля триває

Боротьба за чисте довкілля триває

Полтавські свободівці послідовно відстоюють право українців на чисте довкілля.

Щойно наприкінці червня в трьох населених пунктах Лохвицького району Вишневе, Токарі та Погарщина відбулися публічні обговорення щодо викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами НГВУ «Полтаванафтогаз», яке  планувало отримати дозволи на викиди забруднюючих речовин у атмосферу від факельних амбарів свердловин Глинсько-Розбишівського родовища, Чижевського підняття та Свиридівського родовища.

У всіх трьох заходах взяв участь заступник голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода» лохвицький адвокат д-р Олександр Панченко, який у своїх виступах відзначав, що потенційно екологічно небезпечні об’єкти знаходяться поблизу сіл Лохвицького району, тому мешканці цих населених пунктів можуть потерпати від шкідливих впливів цих екологічно-небезпечних об’єктів. До того ж, під час експлуатації таких факельних амбарів та внаслідок  можливих надзвичайних ситуацій можливі значні викиди шкідливих речовин  у атмосферне повітря, ґрунт, та воду. Далі свободівський промовець зауважив також, що  майже усі вказані об’єкти будуть розміщені поблизу іншого чи не найбільшого забруднювача повітря на території Лохвицького району - ГКС-33 Лубенського ВУМГ, як також неподалік  Середньосульського гідрологічного заповідника та дільниці відтворення дичини „Острів”, тощо. Учасникам громадських слухань стало очевидним, що у даному випадку НГВУ необхідно передбачити більш конкретні заходи щодо 1)запобігання негативному впливу виробничої діяльності на стан довкілля та здоров’я людей, 2)визначення ступеню екологічних ризиків і безпеки запланованої діяльності, 3)встановлення відповідності об’єктів вимогам екологічного законодавства, 4)оцінки достатності та перелік конкретних заходів щодо охорони природного навколишнього середовища, 5)укладення угод про соціальний розвиток відповідних територій безпосередньо з органами місцевого самоврядування – сільськими радами.

Підсумовуючи, О.Панченко зазначив, що органам влади та  добувникові вуглеводнів «Полтаванафтогаз» необхідно вжити відповідних заходів щодо захисту безпечних умов життя  громадян та їх прав на чисте довкілля.

Як наслідок, у всіх трьох названих вище селах Лохвиччини їхні мешканці не дали згоди на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації Всеукраїнського Об’єднання «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2012, 11:08 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації