Вхід | Реєстрація

Шановні працівники та ветерани органів внутрішніх справ!

Напередодні Дня української міліції, звертаючись до трьохсоттисячної армії правоохоронців, двохсот тисяч ветеранів органів внутрішніх справ, я з гордістю хочу сказати, що ми можемо чесно дивитися в очі громадянам України, бо за останній рік зробили все можливе, аби забезпечити спокій, правопорядок і справедливість у країні.
Я пам’ятаю минулу осінь, коли деякі політикани пророкували Україні кривавий потоп і навалу вуличної злочинності через кризу й масове безробіття. Проте, міліції у результаті важкої, часто невдячної роботи вдалося забезпечити громадський спокій і розслідувати більшість скоєних тяжких злочинів. Як підсумок, у державі п’ятий рік на 7-8 % зменшується кількість убивств. Ми викрили та затримали переважну більшість нападників, які нанесли тяжкі тілесні ушкодження зі смертельними наслідками. Тому наразі спостерігається стійка тенденція до скорочення зазначеного масиву кримінальних подій. Зокрема, цьогоріч маємо тут статистичний спад на третину. Міліція змогла викрити у 2009-му понад 60% грабіжників і розбійників, що більше, ніж у будь-який рік до того. А ще до нашого активу варто долучити зменшення кількості автоугонів, зґвалтувань, майнових злочинів.
Водночас, проблемою залишаються крадіжки. Саме тому міліція приступила до ретельного документування найдрібніших злочинів, що дало змогу викрити сотні кишенькових та квартирних злодіїв, багато з яких роками залишалися недосяжними.
Можна продовжувати цей перелік, говорити про різні підрозділи МВС, та зазначу одне: всі, хто служить у Міністерстві внутрішніх справ України, можуть із високо піднесеною головою, із чистим серцем сказати – міліція дарма хліба не їсть. Ми зробили все, що обіцяли у високих словах Присяги.
Міліція живе у складний час, коли ні зарплата, ні матеріальне забезпечення її діяльності не відповідає потребам служби. Проте, переконаний, що абсолютна більшість колег служить не лише за гроші, а й через переконання. Вірю, що важкі випробування минуть, у тому числі й завдяки нашій спільній діяльності. Тож хочу побажати всім, хто перебуває у лавах міліцейського відомства, щоб вдома на них завжди чекав мир, спокій і любов. Бажаю оптимізму, бо це найнеобхідніше для будь-якого громадянина, який вірить у свою країну, родину і самого себе. Зичу перемог, бо їх надто не вистачає всім нам і Україні. Хай щастить!

Автор: З повагою, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 14:44 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації