Вхід | Реєстрація

Мідний дах або З’їжте Ротшильда

Мідний дах або З’їжте Ротшильда

Не так давно мав розмову із однією вчителькою. Вона дорікала: «Ну скільки можна писати гадості про педагогів, про школу. І все через те, що Вашого сина заставляли стригтися». Це вона так думає. Думає, що вважати благодійну допомогу у навчальних закладах поборами, а подарунки вчителям — хабарами є «гадостю». А критикувати когось можна виключно з мотивів особистої помсти. Отак ось метаморфози відбуваються у свідомості людей, які вчать наших дітей.

І, дійсно, можна було б забути про «псевдо благодійність». Вона ж законом дозволена? Дозволена! От нехай і збирають на вікна, двері, паркани, «Лексус» директору та мопед прибиральниці.

Та згадати стару тему примусила поїздка в Ялту. Був там всього два дні, але набачив і надумав багато цікавого. Армійський друг, на запрошення якого їздив у «місто щастя» є людиною досить заможною. Він будує на узбережжі будинок. А люди із заробітками в кілька тисяч гривень, ба, навіть доларів, у місяць, про це не можуть навіть мріяти. Там «сотка» землі коштує від 10 до 20 тисяч вічнозелених папірців. Та, попри відстань у кілька тисяч кілометрів (друг є підданим іншої держави) та у 25 років з дня «дембеля», у свідомості один одного ми залишились худющими, але молодими і абсолютно здоровими двадцятирічними солдатами, які ділили порівну і окраєць хліба, і стакан чаю. Тому й дружимо.

Товариш показував Ялту, місце, де будується. Показував і будинок одного із своїх сусідів. За словами друга, то будівля якогось українського міністра. Називав і суми: лише паркан тому чиновнику обійшовся у 1.200.000 доларів. А дах його шестиповерхової хатинки вкритий чистою листовою міддю. Напевне для того, щоб красиво блищав у променях ялтинського сонця. А можливо, щоб Богу було краще видно? Бог, він же любить багатих і сильних. Вони йому й церкву із золотими куполами, і, в гіршому випадку, капличку потрібному патріархату. А він на калькуляторі «клац, клац» — і спише десяток-другий гріхів. Це вони, люди, так думають. Такі метаморфози у їх свідомості відбуваються. Смішні, та й годі, щоб не сказати, дурні.

Іншу метаморфозу в свідомості довелось спостерігати вже в Кобеляках. Тутешній товариш, людина з освітою та нібито критичним раціональним мисленням, вислухавши розповідь про ялтинські враження, запитав: «Ну, ти грошей у нього попросив?»

— Яких грошей, навіщо?

— Ну, він же багатий.

Довелось відповідати, що в моїй сім’ї, слава Богу, всі здорові і коштів на термінові операції не потребують. А мій власний цукровий діабет не вилікуєш і за трильйон доларів. А все, що потрібно мені для життя, я зароблю сам. І думаю, що це правильно. Та, виявляється, чимало людей навколо думають по-іншому. У багатого — проси, перед сильним — поклонися. А ще краще — лизни. Знову ж — метаморфози.

От, споглядаючи паркан за мільйон доларів, слухаючи про необхідність просити і лизати, вчергове впевнююсь — всі наші біди і негаразди від схибленості нашої свідомості. І писати про побори в навчальних закладах — потрібно і дуже потрібно. Адже саме там — у дитсадках і школах багато в чому й спотворюється ота свідомість. Там діти дізнаються про багатих і бідних, сильних і слабких, пізнають науку про те, кому і скільки потрібно «дати», кому і де лизнути. І вчать їх цьому педагоги. Їх свідомість теж вже настільки трансформувалась, що вони навіть не розуміють, що можна думати й чинити по-іншому. У них є залізобетонний, на їх думку, аргумент — освіту недостатньо фінансують. Та хто б суперечив! Якщо у міністра паркан за мільйон доларів, то тут ні на які парти і ремонти не вистачить. Ще один аргумент — зарплата у педагогів низька. Та звідки ж їй взятися, якщо в Україні сотні міністрів і депутатів. І всім яхти, вертольоти, літаки потрібні. Та ще й щоб на будівництво церкви вистачило.

І що залишається нещасним вчителям, медикам, міліціонерам та іншим пересічним українцям? На їх думку — дерти шкуру з собі подібних. Медики деруть із вчителів, вчителі — з міліціонерів, а ті — з усіх підряд. Ні, не з усіх. Тільки із тих, хто слабший і в кого метаморфози в голові.

А чому б не зробити по-іншому? Немає грошей на ремонти в класах, на медикаменти в лікарнях? Так нехай і стоять обідрані школи, нехай головні лікарі кричать про відсутність ліків. Нехай буде все по-чесному, так, як є насправді. Ні ж, ми здеремо з інших, а як міністр прийде на перевірку, так створимо для нього «потьомкінську дєрєвню». Стягнемо в один клас меблі і портьєри з усіх шкіл, похапцем насадимо квітів і розкажемо, що у нас «всьо о’кей», на все вистачає. Він, чоловік, і поїде «удовлєтворьонний». Бачить же, що й на ремонти шкіл вистачає, і йому на паркан мільйон залишається. А оголосити страйк у знак протесту проти низької зарплати, проти недостатнього фінансування, проти зубожіння і несправедливості — ні, Боже збав, метаморфоза в голові заважає. Краще благодійні внески з таких же убогих зібрати.

І, наостанок, про ще один міф. Міф про те, що нічого в цьому світі змінити не можна. Багато доводилось читати і чути про те, що цим світом керують кілька сотень обраних. Одні розповідають про міфічний «Клуб 200», інші — про потомків семітів чи єгиптян. От вони нібито встановили правила гри, за якими грають мільярди інших громадян. І змінити цей порядок речей нікому не під силу. Але є й інша інформація.

Читав в одному із журналів (назви не пам’ятаю), що нібито один із сім’ї Ротшильдів чи ще когось із отих «обраних» поїхав у джунглі знімати кіно про індіанців. І нарвався на диких тубільців, які не знають, що таке телевізор, гроші, Бог та інші блага цивілізації. І вони, ті тубільці, взяли та й з’їли Ротшильда. І їм по-барабану, що він керує світом, що він обраний. От вам і незмінний порядок речей. «З’їжте Ротшильда» — все зміниться.

До речі, право «поїдання» у Вас ще не забрали. У жовтні ж вибори. Хоча, по великому рахунку, і вони — від лукавого.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2012, 09:45 | Полтавщина | Редакційна


1. кобелячанин / 6 липня 2012, 11:55
Не в бровь, а в глаз.
2. Коха / 7 липня 2012, 21:41
Мда, "ротшильдів" у нас багато... Акби на них "чума" напала!. І, вибори змін не дадуть, бо все суспільство інфіковано ротшильдами...
3. професор / 8 липня 2012, 03:06
Не все.
Та поки Ви голосуватимете і рватимете голос один на одного за Ротшильдовичів і Ротшильденко, а не за брата - тракториста, лікаря, міліціонера, так все й буде.
4. НАТАЛІЯ / 9 липня 2012, 15:23
суперська стаття
5. водій / 10 липня 2012, 01:20
поки Ви голосуватимете і рватимете голос один на одного за Ротшильдовичів і Ротшильденко, а не за брата - тракториста, лікаря, міліціонера, так все й буде.
Підводний камінь у тому, що якщо проголосувати за брата тракториста чи лікаря, буде ще гірше. Професоре, вам це не очевидно?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації