Вхід | Реєстрація

На ремонт доріг використають майже 2 мільйони

На ремонт доріг використають майже 2 мільйони

На черговій щотижневій нараді у голови райдержадміністрації говорили про спеку, оздоровлення дітей та ремонт доріг.

Зважаючи на аномально високу серпневу температуру, питання протипожежної безпеки стало головним на кожній нараді. Цього разу голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс звернувся до начальника райвідділу МНС із пропозицією провести своєрідні штабні навчання. За словами голови РДА, представники агроформувань самі зацікавлені у проведенні таких навчань, аби на випадок пожежі знати, яку техніку вони мають виставити та яку частину території перекрити. Юрій Шило пообіцяв пропозицію врахувати і подібні навчання провести.

У своїй доповіді начальник райвідділу МНС розповів, що за тиждень у районі сталося три надзвичайні події. 2-го серпня у Грекопавлівці блискавка влучила у сарай, який від цього загорівся. Вогнем була знищена його покрівля. 5-го серпня у Козубах загорівся дах літньої кухні. Пожежу вдалося загасити, майно врятувати. Причиною пожежі стало необережне поводження господарів із вогнем. Також у суботу до хірургічного відділення Новосанжарської ЦРЛ був доставлений чоловік 1985 року народження із вивихом плеча, яке він отримав внаслідок аварії на вулиці Жовтневій. До речі, нічого про цю аварію не змогли повідомити ні представники райвідділу МНС, ні райвідділу міліції.

— Усі бачили, що аварія була, і ніхто про це нічого не знає, — здивовано констатував Сергій Шовкопляс.
Продовжуючи нараду, він підняв тему небувалої спеки. І попрохав заступника головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Володимира Тура дати кілька порад на випадок теплового удару.

— Найгірше, коли тепловий удар стається у воді. Тоді людина може одразу захлинутися та почати тонути, — повідомив Володимир Миколайович. — Найчастіше такий удар стається тоді, коли довго перебувати на сонці. Першими ознаками удару можуть бути запаморочення, загальна слабкість, проблеми із зором. Людину треба одразу помістити у тінь, відкрити доступ повітря, обтерти холодною водою.

Далі головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Прищепа розповіла про хід кампанії з оздоровлення дітей. Зокрема, вона повідомила, що у районі діє 31 пришкільний табір, у яких оздоровились 1119 дітей. Крім цього, частина школярів району потрапила у дитячі оздоровчі табори, які працюють на території Новосанжарського району. Це — «Орлятко», «Буревісник», «Фонтан», «Костер», санаторій-профілакторій «Антей» та будинок відпочинку «Ворскла».

— У цьому році у дитячих таборах ніяких нещасних випадків не зафіксовано, — повідомила Людмила Анатоліївна. І на всяк випадок постукала по трибуні.

Продовжуючи тему дітей, селищний голова Андрій Река повідомив присутнім, що селищні дитсадки почнуть працювати з 15-го серпня.

— Тому скажіть батькам, які працюють у ваших організаціях, щоб вели дітей до садочка. А то, як правило, у серпні по 3-4 дитини ходить, — зауважив селищний голова.

У продовження наради на трибуну піднявся заступник голови РДА Володимир Борт, який розповів про хід ремонтних робіт на дорогах району. Зокрема, він повідомив, що у поточному році на комунальні дороги району передбачено 767 тисяч гривень державної субвенції та 1 мільйон 89 тисяч — субвенції з обласного бюджету. З цих коштів 224 тисячі підуть на поточний ремонт доріг та 1 мільйон 632 тисячі — на капітальний.

— Ми плануємо зробити дороги по 13 сільських радах і поділити кошти пропорційно. Нам радили зробити одну-дві вулиці у якомусь селі, використати кошти і забути. Але ми не пішли цим шляхом, — зазначив Володимир Борт.

Начальник Новосанжарського райавтодору Володимир Скубій повідомив, що за відсутності асфальту його організації доводиться виконувати ремонтні роботи відфрезованим матеріалом.

— Возимо його «КрАЗами». Доки привезеш у район та потім довезеш до Нехворощі, то на одну ходку йде літрів сто дизпалива, — поділився Володимир Михайлович. — І той відфрезований матеріал — це, звичайно, не новий асфальт, але ми робимо, чим можемо.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2012, 10:28 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації