Вхід | Реєстрація

На розчищення Кобелячка можуть виділити 300 тисяч

Про це редакцію повідомив депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан.

Читачі «ЕХО» певно помітили, що тема розчищення річки Кобелячок у межах райцентру постійно висвітлюється на сторінках тижневика. Починаючи з 2008 року, коли був виділений перший фінансовий транш на проведення робіт, і закінчуючи кількома сходками кобелячан на березі річки — про все це можна було прочитати і обговорити. Особливо загострились пристрасті навколо розчищення річки у 2012 році, адже в літній період у кількох місцях Кобелячок фактично висох. Чимало людей пов’язують це із невдалим, на їх думку, проектом розчищення. Хоча заради справедливості потрібно нагадати, що на Полтавщині різко обміліли, а то й висохли десятки інших водойм. Навіть таких, де гідромеліоративні роботи не проводились взагалі.

Аж ось ми отримали інформацію про те, що обласна влада має намір виділити кошти на продовження робіт з розчищення Кобелячка. Депутат облради Анатолій Шкарбан, який про це повідомив, висловив власну точку зору щодо перипетій навколо Кобелячка. Анатолій Миколайович пояснив: «Останнім часом я слідкував за розвитком ситуації лише через повідомлення у ЗМІ. Але сам нічого не коментував. Поясню, чому так відбувалося. По-перше, тому, що звик, коментуючи щось, надто ж — критикуючи, вносити свої пропозиції, якось впливати на розвиток подій. А у даному випадку не міг цього зробити. У силу різних причин вибити чи випросити гроші на Кобелячок було справою неможливою. Зараз же з’явилась можливість виділити з обласного бюджету майже триста тисяч гривень на продовження робіт. Доклав до цього зусиль і я. Тому маю моральне право щось коментувати.

По-друге, у ситуації з початком робіт з розчищення річки мені навіть довелось виправдовуватись перед правоохоронцями. Ми ж пам’ятаємо, як все добре починалось. Гроші виділили і на проект, і на самі роботи, тендер провели, підрядника визначили. А потім цей підрядник «спрацював» так, що все закінчилось кримінальною справою. А хто цей проект лобіював у обласній раді? Правильно — Шкарбан. Хоча, підкреслю — я зробив свою справу як депутат. А далі хід робіт мала контролювати виконавча влада — міськрада і райдержадміністрація».

Анатолій Шкарбан навів приклад того, як освоювались бюджетні кошти під час розчищення річок у Котельві. В одному випадку влада самоусунулась від контролю над проведенням робіт — і річка заросла бур’янами і висохла. В іншому — міський голова та голова РДА ледве не слід у слід за підрядником ходили. І ця водойма після розчищення отримала друге дихання.

От і у Кобеляках, на думку Анатолія Шкарбана, виконавча влада, дізнавшись про виділення коштів, повинна максимально контролювати їх використання. А для виконання робіт краще найняти місцевих підприємців. Тим більше, що вони у Кобеляках є.

P.S. У середу Анатолій Шкарбан повідомив, що Полтавська обласна рада виділила кошти на продовження робіт по розчищенню річки Кобелячок.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2012, 11:39 | Кобеляки | Суспільство


1. Олексій / 31 серпня 2012, 22:25
Кобеля́чок — річка в Україні, в межах Козельщинського, Кобеляцького та Кременчуцького районів Полтавської області. Ліва притока Дніпра (впадає в Дніпродзержинське водосховище).

Тобто виходить що в одному місці срала мазала глини не стало тепер давай щей десь розсеремо????
2. 7777 / 31 серпня 2012, 22:25
На мою думку- депутат повинен не тільки вибивати а й контролювати (коли випиваєш то і закусюєш)- а то получається що--- гавкнув і вкущі-виглядає- чи хтось і як зреагує як хорошо то ВІН вибігає з кущів і кричить -ТО Ж Я ВИБИВАВ - а коли щось не так - то він в силу якихось форс мажорів з кущів і носа не показує.
Моя думка про ДЕПУ-ТАТА-така-коль ТИ поліз у депутати -так гавкай як хороша СОБАКА- тоді ТЕБЕ і ХАЗЯЇН (НАРОД) БУДЕ ПОВАЖАТИ... А ТАК- КОМУ ви ПОТРІБНІ..........САМ СОБІ.

І ЧОГО в ті депутати ви всі лізете(то врачі.то футболісти то боксери) .......
3. Бувалий / 31 серпня 2012, 22:58
Кажуть, двічі в одну річку не ввійдеш... Виявляється, можна, навіть якщо уже і річки немає, а дуже хочеться, бо каламутна вода таки манить. Тим більше, досвід уже є...
4. Maximus / 4 вересня 2012, 08:22
3. Бувалий пише:
«Кажуть, двічі в одну річку не ввійдеш... Виявляється, можна, навіть якщо уже і річки немає, а дуже хочеться, бо каламутна вода таки манить. Тим більше, досвід уже є...»


Згоден. На таких роботах хабарів багато можна заробити. "Відмити" в чистій річці ))))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації