Вхід | Реєстрація

Через два-три роки «Підкова» може зникнути

Через два-три роки «Підкова» може зникнути

Це стане можливим після того, як у Кобеляках збудують новий ринок. Земельна ділянка під нього вже взята в оренду.

У Кобеляках всі знають, що Підкова, це не елемент збруї коня, а місце, де у неділю жваво торгують взуттям, шапками, костюмами, брюками та іншим лахміттям. Як правило, місця на ній займають приїжджі бізнесмени. Та, напевне, із самого початку існування Підкови у неї з’явилось чимало противників. Перш за все, це представники пожежної служби, співробітники «швидкої допомоги» та працівники ДАІ. Адже у неділю торговці та їх клієнти повністю перекривають автомобільний рух на кількох міських вулицях. І в разі виникнення надзвичайної ситуації, це загрожує вилитись у серйозну проблему. Ті ж самі пожежники просто не зможуть доїхати до можливого місця загорання.

Та схоже, що через кілька найближчих років сумнозвісна Підкова припинить своє існування. Перший крок у цьому напрямку вже зроблений. 6 вересня відбувся аукціон із продажу права оренди на земельну ділянку для будівництва ринку. На торги були виставлені дві земельні ділянки площею у 1,33 та 0,45 гектара. Вони обидві розташовані по вулиці Дружби. Ця територія колись належала давно збанкрутілому автотранспортному підприємству. І останні кілька років банально заростала бур’янами.
Як повідомила спеціаліст Кобеляцької міськради із земельних питань Софія Скрильник, в аукціоні взяли участь два учасники. А переміг, отримавши право орендувати землю, бізнесмен із Комсомольська Ігор Сорока. Софія Володимирівна особливо підкреслила, що підприємець сплатив майже 65 тисяч гривень лише за те, щоб стати орендарем. А розмір орендної плати за землю визначать міські депутати. Вони ж встановлять і термін, на який Сороці віддадуть землю. Швидше за все, він становитиме десять років. Якщо все це відбудеться, то вже через 2-3 роки у Кобеляках збудують новий ринок для торгівлі товарами промислової групи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2012, 10:41 | Кобеляки | Суспільство
1. Олексій / 15 вересня 2012, 09:32
Ісип з Сорокою залишаться задоволені гешефтом, а інші просто ходитимуть на кілометр дальше...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації