Вхід | Реєстрація

Міжнародний день демократії в Гребінці відзначили просвітницькими заходами

Міжнародний день демократії в Гребінці відзначили просвітницькими заходами

Питаннями європейських цінностей і поширення ідей демократії — ось чим всерйоз переймається сучасна молодь. У цьому переконані в Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ», яка напередодні  Міжнародного дня демократії провела в Гребінці просвітницькі заходи.

Вже вдруге громадські активісти проводять для освітян Гребінківщини семінар – тренінг. На цей раз у програмі заходу було чимало нового.

Тренер просвітницької програми Олександр Чепур у своєму виступі зазначив: «Актуальність формування у молоді таких якостей, як людяність, толерантність, повага до різноманіття думок, ідей, переконань очевидна». Громадські активісти сподіваються, що кожен учасник  після заходу усвідомить, який внесок він може зробити у розвиток демократизації суспільства та держави.  

Презентована під час зустрічі просвітницька програма під назвою “Простір толерантності” довела присутнім, наскільки актуальними є для сучасної молоді питання терпимості, запобігання дискримінації, ксенофобії та насильства. Проект, який підтримується Фінським Фондом Місцевого Співробітництва спрямований на підвищення рівня обізнаності в цих питаннях молоді та громадськості міст та районів Полтавщини.  Співорганізаторами заходів став відділ освіти Гребінківської районної державної адміністрації. Під час своєрідного просвітницького марафону також для активної молоді пройшов круглий стіл "Молодь і толерантність:  виклики і майбутнє». Мета якого залучення молоді до громадської активності, орієнтуючись передусім на практичне навчання. Участь у круглому столі і тренінговому занятті для учнів міста надала можливість набути знань, вмінь та цінностей, необхідних для ефективного спілкування у мультикультурному середовищі.

Підводячи підсумки засідання, керівник проекту, Олександр Чепур відзначив важливість виховання у молоді розуміння толерантності і поваги до прав іншої людини у процесі розв'язання актуальних питань на рівні вулиці, міста, району. Саме молодь може стати тією верствою населення, яка відчуває на собі найбільшу відповідальність за наше спільне майбутнє.

Як повідомлялось раніше, під час реалізації проекту, молодь буде залучена до багатьох заходів, в яких молоді люди  виступатимуть не тільки як учасники, а і організатори.  


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2012, 16:31 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації