Вхід | Реєстрація

Сергій Горденко: «Я не найбільший маніяк у Кобеляках»

Сергій Горденко: «Я не найбільший маніяк у Кобеляках»

Днями ми зустрілися із Сергієм Горденком, продюсером шоу «Вмієш? Співай!» та фігурантом однієї досить гучної кримінальної справи. Сергій погодився спеціально для «ЕХО» дати ексклюзивне інтерв’ю, у якому виклав свою версію подій навколо скандального шоу.

Потрібно відзначити, що бажання зустрітися із Горденком у співробітників «ЕХО» виникло давно. Конкретніше — через два місяці після завершення шоу «Вмієш? Співай!». Предмет для розмови теж був дуже конкретним — доля обіцяного переможцю призового фонду. Під час фінального концерту Василю Стогнію, який переміг згідно із голосуванням глядачів, вручили величезний символічний чек із написом «10000». Дехто із недоброзичливців Горденка або просто любителів позлословити єхидно коментував на сайті «ЕХО»: «Ото все, що Вася отримає». І дійсно, грошей Василь Стогній не отримав ні через день, ні через тиждень. Дещо пізніше Горденко заявив, що для оформлення всіх документів, пов’язаних із виплатою грошей, потрібно два місяці. Минули й вони. Грошей ніхто так і не отримав. Наш кореспондент Дарія Старостіна кілька разів пробувала по телефону зв’язатися із продюсером. Але безуспішно. Тоді ми вийшли на Василя Стогнія. Але він відмовився коментувати ситуацію. Говорити Вася почав лише через кілька місяців.

У кінці-кінців стало зрозуміло, що грошей Василь Стогній не отримав і навряд чи отримає. І з’явилась заява до Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Точніше, дві заяви. Відповідне відношення написав Микола Шабалтій, перший заступник голови Кобеляцької райдержадміністрації та документ за підписом генерального директора ТОВ «Агрофірма «Добробут» Олександра Коваленка. Самих цих заяв у редакції немає. Але їх сенс нібито зводиться до того, що заявники прохають провести перевірку за фактом присвоєння Горденком призових грошей. Міліція перевірку розпочала. І ось 30 березня 2012 року прокурор Кобеляцького району Руслан Кривоніс порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною першою статті 190 Кримінального Кодексу України за фактом заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання довірою у сумі 10 тисяч гривень. Головним фігурантом у цій справі виступив, звичайно ж, Сергій Горденко. Цікаво, що сам Василь Стогній у міліцію не звертався.
Між тим, на початку серпня слідство у кримінальній справі про шахрайство, а саме про нього йдеться у статті 190 Кримінального Кодексу України, було закінчене. І справа благополучно дійшла до суду. Відбулось два судових засідання під головуванням судді Віктора Голубенка. Але обвинувачений у справі Горденко на них не з’явився. І врешті-решт суддя прийняв рішення про його примусовий привід у зал суду. Про це ми, до речі, повідомили в одній із своїх публікацій.

Увесь цей час Сергій Горденко мовчав. Та волею випадку автору цієї статті одного вересневого дня вдалося із ним зустрітися. Прямо до нас додому заїхали добрі знайомі. І, обговоривши кілька справ і новин, згадали про Горденка. При цьому виступивши на його захист. Люди вважають, що Сергій став таким собі «цапом-відбувайлом» в історії, де достатньо «налажали», тобто наробили помилок, кілька авторитетних установ. Дізнавшись, що співробітники «ЕХО» самі безуспішно намагаються зустрітися із Горденком, гості заявили: «Так він у нас у машині сидить».

Через кілька хвилин ми вже пили каву із Сергієм Горденком. Як для людини, котру мають судити, він виглядав досить добре. Сергій одразу заявив, що кримінальна справа проти нього сфабрикована на сумнівних доказах і не менш сумнівних показаннях свідків, і що закінчиться вона грандіозним «пшиком». І таким же грандіозним скандалом. Свою ж мовчанку пояснив так: «Я і слідчому відмовився письмові показання давати. Маю право згідно Конституції. А причина проста — справа шита білими нитками, свідки постійно змінюють свої покази, слідчий постійно їх переписує. От я й не хотів, щоб і мої показання переписали. А на суді, під аудіозапис, разом зі своїм адвокатом, ми вже говоритимемо. І всі дізнаються, що насправді ніяких доказів, щоб обвинувачувати мене у шахрайстві у слідства та прокуратури немає. Є лише пусті, нічим не підкріплені слова кількох людей, котрим Горденко став кісткою поперек горла».

Далі Горденко почав розповідати таке, що руки мимоволі потяглися до диктофона, авторучки та комп’ютерної клавіатури одночасно. Продюсер розповів про те, скільки грошей і для чого йому перерахували, про те, що ніякого призу переможцеві ніхто віддавати не збирався. І Василь стогній нібито про це знав. Більше того, Горденко назвав прізвище людини, котра стала справжнім, а не офіційним переможцем шоу «Вмієш? Співай!».

Поправивши щелепу, відвислу від потоку інформації, що претендує на звання головного скандалу року, автор цієї статті одразу запропонував Горденку зустрітися ще раз і записати його розповідь на диктофон. Та ще й бажано додати до неї якісь докази, тобто документи. Сергій погодився: «Приїжджайте до мене у Василівку, все розкажу і документи продемонструю».

І ось у вівторок їду у Василівку…


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2012, 15:47 | Кобеляки | Кримінал


1. Чудо Юдо / 21 вересня 2012, 09:45
Чи то такий безстрашний... Чи то такий дурний
2. Микола Гузченкo / 21 вересня 2012, 12:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
кримінальна справа проти нього сфабрикована на сумнівних доказах і не менш сумнівних показаннях свідків...
Продюсер розповів про те, скільки грошей і для чого йому перерахували, про те, що ніякого призу переможцеві ніхто віддавати не збирався.

Ага, ну да... От тільки на сайті є з десяток статей, у яких цей дурень б’є себе п’ятою в груди і обіцяє виплатити гроші. ) Таких довбойобів ще пошукати... )
3. Олексій / 21 вересня 2012, 15:03
2. Микола Гузченкo пише:
« От тільки на сайті є з десяток статей, у яких цей дурень б’є себе п’ятою в груди і обіцяє виплатити гроші. )»

Ну там напевне були певні умови на які особливо увагу не звертали, наприклад яке небуть турне по зароблянню цього бабла ))))
4. Любов / 21 вересня 2012, 15:21
Саме такі клоуни і годують журналістику)))) Отримала велике задоволення від читання маразму Горденка. =) Чекаю наступної статті з нетерпінням. Якщо Горденко зможе вилізти сухим з води, я буду сумніватися у своїй адекватності і, власне, адекватності всіх українців. Невже таке може бути?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації