Вхід | Реєстрація

День села по-спортивному

День села по-спортивному

Підгора підтвердила свій статус спортивного села.

Підгорянська сільська рада здавна має в Кобеляцькому районі статус спортивної. Саме звідти вийшла ціла плеяда футболістів, котрі захищають честь не лише рідного села, а й всієї Кобеляччини. Постійно делегує Підгора своїх представників і в збірні району та області з армспорту. Є тут і сильні гирьовики. А юна Марина Шуліка вийшла навіть на міжнародний рівень. У складі збірної України з армспорту вона успішно виступає на чемпіонатах Європи та світу. Особливо пожвавився спортивний рух у Підгорянській сільраді після приходу до влади нового сільського голови Анатолія Няйка. Анатолій Миколайович не лише підтримує сільських фізкультурників, а й сам є незмінним учасником багатьох змагань.

Напевне, саме через це і День села у Підгорі вирішили відзначити по-спортивному. Розпочалось святкування із «Богатирських розваг». Тринадцять учасників сформували три команди — «Молодіжну», «Спортивну» і «Передмістя», названих на честь вулиць, де проживають спортсмени.

Початок змагань був призначений на шістнадцяту годину. Задовго до цього святково вбрані жителі Підгори, Чкалова і Єднання почали збиратися на стадіоні. Люди розсаджувались на лавках і спостерігали за приготуваннями спортсменів. Ті зносили досить оригінальний спортивний інвентар — мішки із зерном, дерев’яну колоду, скати із комбайна. Ще один спортивний снаряд, автомобіль «Газель», під’їхав до місця змагань власним ходом. Доки спортсмени носили мішки, глядачі жартували: «Щось легко несуть. Може там не зерно. Треба подивитись!».

Та коли розпочались змагання, і їх учасники почали поодинці носити мішки на відстань у десять метрів, всі зрозуміли — там зерно. І нести його важко. Коли учасники команди «Спортивна», зовсім юні хлопці, бігли із цими своєрідними спортивними снарядами, їм навіть співчували: «Боже, та той хлопчик сам, як мішок, важить». Та хлопці гнулись до землі, але несли. Особистим прикладом їх надихав капітан команди, сільський голова Анатолій Няйко. А головний суддя змагань Віктор Детюк, коментуючи, жартував: «Оце господар! Все в сім’ю, все в сільраду!».

Після першого конкурсу вперед вирвалась команда «Молодіжна». Далі команди по черзі перемагали в різних розділах спортивної програми. А до фінішу дійшли майже з однаковими результатами. Та все ж переміг колектив «Молодіжної» у складі Анатолія Голтвянського, Івана Курятника, Олега Данка та Сергія і В’ячеслава Булавок. А місцевий культпрацівник і активіст фізкультурного руху Володимир Голтвянський відзначився тим, що в одному конкурсі виступав одразу за дві команди.

Після закінчення спортивної програми всі перейшли на подвір’я сільського клубу, де відбувся святковий концерт, проведений силами колективу районного центру культури та дозвілля. Перед його початком Анатолій Няйко, який встиг змінити спортивну форму на українську вишиванку, разом із депутатом районної ради Іваном Супруненком вручали грамоти, квіти та грошові премії підгорянським спортсменам, культпрацівникам, активним і небайдужим людям, які проявили себе в інших сферах суспільного життя.

Закінчилось все щедрим застіллям із юшкою та шашликом, дискотекою і феєрверком. Громада гуляла до першої ночі, а найвитриваліші протримались до четвертої. На те ж він і День села.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2012, 10:22 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Бувалий / 29 вересня 2012, 21:16
Фото справа у верхньому ряду СУПЕР!!! :):):):)
2. Олексій / 30 вересня 2012, 15:16
1. Бувалий пише:
«Фото справа у верхньому ряду СУПЕР!!! :):):):) »

зліва не гірше ;)
3. Депутат / 3 жовтня 2012, 22:27
Дописалися: Чкалове і Еднання-це один населений пункт.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації