Вхід | Реєстрація

У четвер у Кобеляках затримали кількох чиновників

У четвер у Кобеляках затримали кількох чиновників

Затримані виявились працівниками районного відділення Держтехногенбезпеки.

За неофіційною інформацією, спецоперацію проводили співробітники Служби Безпеки України. Почалась вона у провулку Гагаріна, що поряд із управлінням газового господарства.

Близько 12:30 до двору одного із мешканців провулку на автомобілі УАЗ під’їхав чиновник відділення Держтехногенбезпеки. Там він ремонтував свій приватний автомобіль. Майстер розповів, що вони мали їхати до автомагазину по запчастини. Через кілька хвилин з різних кінців провулку до автівки чиновника під’їхали два легковики темного кольору із тонованими вікнами. З них вийшли чотири чоловіки у цивільному одязі. Вони одразу заломили за спину руки кобеляцькому посадовцю і одягли на нього наручники. Перед тим його долоні освітили спеціальним приладом. Напевне, для того, щоб виявити сліди фарби від мічених грошей.

Ще через кілька хвилин до місця події під’їхали два чорні джипи. Із них вийшли ще кілька чоловіків у цивільному. Раптом затриманий упав на землю.

 

Ось що розповідають жителі провулка Гагаріна

Вони прохали не фотографувати їх та не називати прізвищ. Жінка пенсійного віку: «На п’ять минут Ви опізнились, тільки роз’їхались ті джипи. Ох і злякалась я. Аж у хату забігла і руки затрусились. Він, отой наш, лежав на землі минут двадцять. А потім «скора» приїхала і забрала його.

Чоловік років шестидесяти: «Та мені водітєль «скорої» сказав, що придурюється він. Його ж уже кілька років тому теж за взятку брали. Він тоді, як і січас, у обморок падав. Вроді було чотири машини, два його «бобіка» заблокірували, ще дві на кінцях провулку стояли».

«Та там вже піврайотдєла пожарників у наручниках сидять», — долучається до розмови водій старенького «Запорожця».

 

Кайданки одягли не на всіх

Двір, у якому розташовані райвідділ МНС та відділення Держтехногенбезпеки. На лавці сидить молодий чоловік у формі. Запитую: «А кажуть, що у вас усіх затримали. Це що, неправда?». «Ви ж бачите, я без наручників». Чоловік дуже блідий. Продовжувати розмову він явно не бажає.

Натомість у сусідів, у райвідділі МНС, вдалося дізнатися, що близько 13:30 до їх будівлі під’їхали два чорні джипи. Люди, які з них вийшли, дійсно одягли наручники майже на всіх співробітників Дежтехногенбезпеки. Не затримували лише одного — того, що сидів на лавочці.

Дійсно, на вулиці біля відділення стояли вже згадані два джипи, седан «Рено» і темна «десятка». Біля них компанія чоловіків про щось жваво розмовляли. Ще кілька людей, частина з яких одягнена у форму Держтехногенбезпеки, стояли під стіною.

У Кобеляцькому райвідділі внутрішніх справ від коментарів щодо даної події утримались. Сказали лише, що чули про спецоперацію. Хто її проводив — СБУ чи інша спецслужба — міліціонери не знали.

Працівник Держтехногенбезпеки, якого затримали першим, станом на вечір 4 жовтня перебував у Кобеляцькій районній лікарні. Усім затриманим чиновникам нібито інкримінують хабарництво.

Через годину після події до редакції почали телефонувати кобеляцькі підприємці. Усі вони розповідали про випадки корупції з боку місцевих чиновників Держтехногенбезпеки. За свої «послуги» ті «просили» від кількох сотень до 100 тисяч гривень.

На протязі тижня ми намагалися отримати від місцевих силовиків хоча б якусь інформацію з приводу затриманих чиновників, але вони всі дружно відхрестилися від цієї спецоперації. У кінці-кінців нам довелося направити письмовий запит до обласного управління. Будемо чекати відповіді.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2012, 20:15 | Кобеляки | Кримінал


1. 7777 / 4 жовтня 2012, 22:01
жаль пацанов- наверное не делились- вот и попали под раздачу
2. правда / 6 жовтня 2012, 08:45

Частину коментаря видалено за порушення п.2.1 Правил користування сайтом
3. шевік / 6 жовтня 2012, 09:01
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Частину коментаря видалено за порушення п.2.1 Правил користування сайтом
Філон не знаєш не пиши.ТИ й тоді обісрав Гречаного а вибачення не почув ніхто.Якщо він такий хабарник то чого за рік прослуховування нізашо було його брати рішили подставою отделатись.Дажа понятих своїх з Полтави привезли.Чого сусіди які не хочуть називати свої прізвища не пішли понятими а підставні поняті були його ж не лісі брали а серед вулиці де живуть "люди"Я був там і все бачив і знаю і ніхто з сусідів мені поганого слова не сказав на нього тільки що його били як собаку по голові та по ребрах то істинна правда
4. Вам скажи / 6 жовтня 2012, 14:45
9. шевік пише:
«Я був там і все бачив і знаю і ніхто з сусідів мені поганого слова не сказав на нього тільки що його били як собаку по голові та по ребрах то істинна правда »


А це вже стаття, хоча їм все одно. Їх замажуть і це бидло далі на людей кидатися буде
5. Ігорь / 6 жовтня 2012, 14:49
Чоловік років шестидесяти: «Та мені водітєль «скорої» сказав, що придурюється він. Його ж уже кілька років тому теж за взятку брали. Він тоді, як і січас, у обморок падав. Вроді було чотири машини, два його «бобіка» заблокірували, ще дві на кінцях провулку стояли».

Нісенітниця це все який там свідок, Філон сам шо хотів те і написав, або під впливом СБУшників це написав
6. 7777 / 6 жовтня 2012, 16:32
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
а чому не чути голоса підприємців--- це ж кожен при відкритті і при роботі кланявся йому---а він падла всі руки викручував--- так чия правда---як людину-жалко-- а як чиновника системи--він же не сам прцював-- а під кришою....
7. кобелячанин / 6 жовтня 2012, 19:22
Во-во чому ж мовчить половина тих кобелячан з кого "святий" Гречаний дер хабарі безпощадно залякуючи.
8. сергій / 6 жовтня 2012, 19:33
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
чому не чути голоса підприємців--- це ж
кожен при відкритті і при роботі кланявся
йому---а він падла всі руки викручував--- так
чия правда---як людину-жалко-- а як
чиновника системи--він же не сам прцював-- а
під кришою....

Ти там знаєш, свічку держав, чи шо? Проблема в тому що це все підстрояно, несправедливо і навіть затримання і поводження з затриманим протизаконне. Тобі приємно було як би тебе нізащо посадили в наручники і збивали, а потом казали б що ти притворяєшся, що тобі погано. Молись щоб не опинитися на їх місці, ворогу такого не побажаєш. А репутація омонів, СБУ і так далі в нас сам знаєш яка, потрібно від них народ захищати, а не їм
9. сергій / 6 жовтня 2012, 19:36
Во-во чому ж мовчить половина тих
кобелячан з кого "святий" Гречаний дер хабарі
безпощадно залякуючи.

Ти адекватний таке говорити. Я думаю що ні. Нагло брехати може лише псих або неадекват
10. кобелячанин / 6 жовтня 2012, 20:58
Сергій ану скажи яким боком ти до Гречаного? Брат, сват, кум? Ще скажи який раз Гречаного "хлопають"? І наведи хоч один аргумент на виправдання обвинувачуваного.
11. Admin / 6 жовтня 2012, 21:09
Шановні коментуючи, деякі із вас забуваються і дуже грубо порушують Правила користування сайтом. Ті хто їх не знає можуть прочитати їх тут:
Посилання на exo.in.ua

Якщо у вас є привід для критики то прошу висказувати критику, а не прямі нецензурні образи.
Надалі всі коментарі під даною статтею, які міститимуть грубі образи, видалятимуться.
12. rgvfyftfyfyftf / 6 жовтня 2012, 22:02
Хлопают?Громко сказано,онанируют!Если б хлопали был бы результат, а не наклеп и дешевые подставы,даже не профессионально прокрученные.
13. Юлия / 6 жовтня 2012, 22:06
А кобелячанин истинный земляк, тебе лучше в следаки идти либо в экстрасенсы дар предвидения открылся!Лузер ты!Не то и не другое, я просто борец за справедливость.
14. rgvfyftfyfyftfеее / 6 жовтня 2012, 22:36
А он у многих кровушки попил ;-)
15. 7777 / 6 жовтня 2012, 23:13
???????????????????????????????????????????????????????????? Пішов я спати- бо від таких поєм на сон потянуло
16. шевік / 7 жовтня 2012, 00:55
Мені здається що і про хабарі Гречаного пише одна і та людина
17. Алла / 7 жовтня 2012, 09:38
Я дякую всім жителям Кобеляцького району та міста хто підтримав мою сім’ю.І давайте люди говорити особисто від себе а не за підприємців та всіх інших, саме підприємці першими запропонували мені свою допомогу.І не треба розказувати що мого чоловіка хлопають його вкотре підставляють Бажаю всім незадоволеним кращого керівника Хай щастить.Андрійку я тебе ЛЮБЛЮ!Ми з тобою !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18. Гість / 7 жовтня 2012, 11:59
2 Алла

А як ви реагували на те, що чоловік приносив в сім"ю гроші "звідкись"?
19. Юлия / 7 жовтня 2012, 15:33
Кобелячанин а тебя хрен поймешь язык у тебя раздвоенный, как у пресмыкающихся ты сам не показываешь своего имени.Тоже мне еще группа поддержки.
20. Чудо Юдо / 7 жовтня 2012, 18:12
35. сергій пише:
«я захищаю його тому що знаю ситуацію і він не винен.»

Так розкажіть нам істину ситуацію - як, хто і чому затримали Гречаного, в чому підстава і чи взагалі вона була? А то тут ціла купа не дуже адекватних людей кричить що стаття - кака, Філон - кака (хоча Філон ні єдиної офіційної інформації тут не писав, єдиний до кого він міг звернутися за офіційною інформацією - це місцеві мєнти, що він і зробив. Але як бачимо йому її там не надали). А ви говорите, що всі помиляються, один ви знаєте істину (прям як свідок Ієгови) так давайте - розкажіть нам свою істину, а ми послухаємо вашу версію.

А то на якийсь дитячий садок схоже...

А корупція вона у всіх структурах присутня, чи то лікарня, чи міліція, чи МНС і т.п. Святих немає. Просто одні корумпують "по совісті", якщо так можна сказати, а інші - нагліють. Або ж нагліють ті, хто їм на лапу дає... Або ж самі виконавчі служби план виконують. Варто чекати офіційної інфи

Змінено 07.10.2012, 18:15
21. Валентина ФК / 7 жовтня 2012, 19:29
Питання до сторонників Гречаного. Якщо його вже два рази підставляли, як заявляєте ви, а це вже третій раз то чого не змінив він роботу чи посаду після перших двох разів. Невже так дорога серцю така робота - інспектора? Невже там хороша "офіційна" зарплата? Чи може ніхто крім Гречаного нехотів бути інспектором??? Всі його так просили і казали ну давай ти будеш пропадуть кобеляки без твого нагаляду згинуть, згорять всі магазини і кафе. А він як чесна порядна людина зжалівся над підприємцями і пішов їх виручати, тягти нелегкий хрест інспектора???? Так виходить?

У нас в місті і в районі сила-силенна привабливих посад за які люди горлянки готові гризти і підставляти на право і на ліво навіть родичів здавати з потрохами аби в крісла сісти або насолити, але хабарників не так багато ловлять. Я б сказав одиниці. А тут вже на одній особі третій епізод. не здається дивним????
22. 7777 / 7 жовтня 2012, 21:57
18. сергій пише:
«
Ти там знаєш, свічку держав, чи шо? Проблема в тому що це все підстрояно, несправедливо і навіть затримання і поводження з затриманим протизаконне. Тобі приємно було як би тебе нізащо посадили в наручники і збивали, а потом казали б що ти притворяєшся, що тобі погано. Молись щоб не опинитися на їх місці, ворогу такого не побажаєш. А репутація омонів, СБУ і так далі в нас сам знаєш яка, потрібно від них народ захищати, а не їм »

правду кажеш-народ від здирників потрібно захищати
23. сергій / 8 жовтня 2012, 08:21
7777, ну ти недоходячий, в школі не вчився? Я писав за СБУ, а не інспекцію. Ще один не знаючи ситуацію, а лише прочитавши статтю робить свої висновки
24. 7777 / 8 жовтня 2012, 08:38
а що інспекція дійсно свята-раніше про її роботу якось не знали ы не вдумувались --аж тільки після цих подій чуються розмови- особливо власників магазинів--як коршуни налетят-то ящик то ще щось (то прокладки не там лежать) можуть спричинити пожежу- то до них комісія їде і її потрібно зустрічати хлібом сілью Дійсно ВИННА СИСТЕМА а не її підлеглі
25. Юлия / 8 жовтня 2012, 09:48
Ну ты Валюша и язва, тебя розу, забыл спросить менять ему профессию или нет.Кто на что учился!Наверно завидуешь что у тебя нет такого мужика как Гречаный!
26. Микола Гузченкo / 8 жовтня 2012, 11:18
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
28. сергій пише:
«На ничку всі грамотні говорити, баба ти базарна. Як такий грамотний, крила розпустив, то скажи свою фамілію, ім'я. Чи ти тіки перед монітором крила і розпускаєш.»

34. кобелячанин пише:
«А з приводу вказання імя і прізвища то заявляти таке ти не маєш морального права бо сам ховаєшся і на ничку пишеш»

І правда... Це ж яким мудаком треба бути... )
27. олег / 8 жовтня 2012, 11:42
Кум, тебе тоже треба посадити
28. Алла / 8 жовтня 2012, 19:21
Люди не сваріться займіться своїми справами, а у родини Гречаних достатньо друзів які нас підтримають.Своїми сварками в інтернеті ви не поверните здоров’я мого чоловіка а це саме важливе для нашої сім’ї.Дякую всім за підтримку!
29. 7777 / 8 жовтня 2012, 21:08
М...Мммммммм?????????????????????????????????????????????????
30. inkognito / 9 жовтня 2012, 18:07
Гречаный настоящий начальник, он умеет организовать работу, Кобеляцкий район всегда был в десятке лидеров области, на совещаниях никогда он не был поднят с негативной стороны. Не надо клеветать на этого человека, он для меня лично авторитет, много корыстного научил и меня!
31. 8888 / 9 жовтня 2012, 19:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
55. inkognito пише:
«...много корыстного научил и меня!»

Тю, придурок, найшов чи хвастатись!...
32. Колишній начкар / 9 жовтня 2012, 20:33
Дорогі люди які пишуть одзиви про статті. Хоть один із Вас знає, що Гречаний прийшов в пожежну простим пожежним. Проробив, ще в минулій ППЧ-14 не один рік, і за це в його трудовій книжці не одна подяка записана, за гасіння пожеж. Це людина, на яку можна покластися, не кине тебе: ні в біді, ні в палаючому будинку і не залишиться байдужою до чужого горя. І я не вірю, що мінер підривається двічі на одній міні. Якщо комусь це вигодно його підставляти? Не надоїло?
Я з гордістю скажу:"Що я горжусь тим, що працював з цим чоловіком". Скажіть мені? Той хто саджає город, обробляє його, держе куре, качок і т-д то за такі грощі, (100тис) це все моглиб привести йому додому. Задумайтесь люди.
Зповагою колишній начкар 1-го караула ППЧ-14.
33. Алла / 9 жовтня 2012, 22:23
Чудо юдо назви прізвище хоч одного підприємця ти й своє боїшся називати видно рильце добре в пушку.Не скажу про всіх підприємців але багатьом велике спасибі за підтримку!
34. New York / 9 жовтня 2012, 22:31
Алла, а що, дійсно ваш чоловік невинний і не брав хабарів?
35. Чудо Юдо / 10 жовтня 2012, 08:54
63. сергій пише:
«Якщо ти не знаєш Гречаного, якого х.. ти його обговорюєш?»

Цікава позиція... Отже щоб обговорювати і цікавитися Азаровим мені потрібно з ним познайомитися особисто?

63. сергій пише:
«Я тобі б розказав, просто тобі це потрібно щоб просто базікати»

А оці люди які тут матюччя перли - вони по ділу хіба щось говорили? Чи ви багато говорили по ділу, коли Кобелячанину натякали голову відкрутити?

А взагалі по справі є лише два факти: Гречаного затримали (не самого, до речі), його затримали не перший раз. Більше деталей ніхто тут не скаже, я це вже зрозумів - всі тільки базікають. Отже залишається чекати чи доб’ється відповідей Філоненко у тих же СБУ-шників.

Змінено 10.10.2012, 08:55
36. Микола Гузченкo / 10 жовтня 2012, 20:58
67. inkognito пише:
« я не хвастаюсь, а констатирую факт!»

Так эта ж нєхароший факт!
37. Алла / 11 жовтня 2012, 17:59
Как иногда НЕОБХОДИМО ЗНАТЬ...Что Люди есть на этом свете...Которые за нас хоть НЕ В ОТВЕТЕ...НО НАС ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОДДЕРЖАТЬ!Kак иногда НЕОБХОДИМО ЗНАТЬ...И КАК ПОРОЙ НЕОБХОДИМО ВЕРИТЬ...Что Людям этим МОЖНО ВСЁ ДОВЕРИТЬ...И МОЖНО ПРОСТО ВМЕСТЕ ПОМОЛЧАТЬ...ОНИ ПОЙМУТ и ВОВСЕ НЕ ОСУДЯТ....ПОСТАВЯТ ЧАЙ- на кухне не спеша...,И вдруг ТЕПЛОМ НАПОЛНИТСЯ ДУША...!Как хорошо что ЕСТЬ ТАКИЕ ЛЮДИ...Как иногда НЕОБХОДИМО ЗНАТЬ...Что как и мы, ЗАМУЧЕННЫЕ ДНЯМИ...Есть где-то люди...: СТАВШИЕ ДРУЗЬЯМИ...КОТОРЫХ НЕВОЗМОЖНО ПОТЕРЯТЬ !!
38. inkognito / 11 жовтня 2012, 21:12
76. Алла пише:
«обдирала як липкУ»


))) Я УЛЫБАЮСЬ !!)) УСУВАЙТЕ НЕДОСТАТКИ ПРЕДПИСАНИЯ НАДЗОРНОЙ ИНСТАЦИИ И БУДЕТ ВСЕ ОК, ВЫ ЖЕ САМИ НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТЕ А ПОТОМ ДАЕТЕ БАРАШЕК В БУМАЖКЕ В КОРЫСТНЫХ ЦЕЛЯХ ДЛЯ СЕБЯ!)))
39. Олексій / 11 жовтня 2012, 21:50
81. inkognito пише:
«УСУВАЙТЕ НЕДОСТАТКИ ПРЕДПИСАНИЯ НАДЗОРНОЙ ИНСТАЦИИ И БУДЕТ ВСЕ ОК, ВЫ ЖЕ САМИ НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТЕ А ПОТОМ ДАЕТЕ БАРАШЕК В БУМАЖКЕ В КОРЫСТНЫХ ЦЕЛЯХ ДЛЯ СЕБЯ!»

І хто ж того барашка бере, у нас же всі святі й налапу ні-ні....))))
А взагалі язиком тріпати кожен може, особливо коли бабло урвалось й від соски відтягли.
Може чув коли анекдот:
Проходить пожежний інспектор до підприємця з перевіркою. підходять вони до пожежного щита, пожежник бере лопату й починає писати акт «Лопата не сертифікована, не паспортизована, не інвентаризована, чиринок сучкуватий, не відповідної довжини, не покрашений, вугол заточки не відповідає встановленим стандартам, лопата має не агрономічну булову..... » підприємець вихвачує лопату, ламає її на декілька частин та закидає в різні боки. Й з полегшенням каже: Пиши НЕМА ЛОПАТИ....
40. inkognito / 12 жовтня 2012, 13:07
84. сергій пише:

они толко в соцсетях умные а на деле тряпки))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації