Вхід | Реєстрація

В Миргороді обговорили проблему насильства в молодіжному середовищі

В Миргороді обговорили проблему насильства в молодіжному середовищі

Днями у Миргороді відбувся круглий стіл, організований Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» за сприяння Миргородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, під назвою „Запобігання росту насильства: у пошуках спільних стратегій”. Захід відвідали не лише активісти молодіжних громадських організацій і студентського самоврядування, а й представники державних служб, працівники закладів освіти. Обговорення було насичене дискусіями і водночас учасники визначили спільні позиції в оцінці таких суспільних явищ як ксенофобія, расизм, дискримінація.

Першою темою для обговорення стала презентація просвітницької програми «Простір толерантності», на основі якої пропонувалося здійснювати профілактичну роботу з молоддю.

 В ході виступу Олександра Чепура  – автора програми  – з’ясувалось, що проблема має місце і потребує консолідованих заходів. Олександр Чепур закликав долучитися до реалізації проекту, що підтримується Фінським Фондом Місцевого Співробітництва і передбачає заходи, спрямовані на вирішення даних проблем.

Соціальні і молодіжні служби, заклади освіти ведуть адекватної статистику подібних негативних проявів. Зокрема, така робота ведеться Миргородським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Кожен з інцидентів ретельно перевіряється.

 

Під час засідання обговорювалися також такі питання:

1. Участь молодіжних громадських організацій у формуванні навичок толерантної поведінки.

 2. Діти і медіа: соціалізація в агресивному медіа-середовищі.

 3. Шляхи співпраці заради майбутнього.

Всі присутні виступили за необхідність проведення заходів з метою інформування про толерантність та толерантну поведінку.

В дискусії також  взяли участь психологи, викладачі середніх навчальних закладів,. Було висловлено широкий спектр думок, оцінок, а також пропозицій щодо вирішення означених складних проблем.

Матеріали „круглого столу” будуть вивчені та узагальнені для проведення спільних заходів, один з яких заплановано провести з нагоди Міжнародного дня толерантності у листопаді.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2012, 11:27 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації