10 жовтня 2012 року на підприємстві Машівської виправної колонії (№9), що на Полтавщині, відбулось урочисте відкриття міні-цеху з переробки м’яса. Підприємство цієї колонії має сільськогосподарський профіль виробництва та є одним із кращих у районі.
На урочистостях були присутні заступник голови облдержадміністрації Віктор Шадчнєв, заступник начальника департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Олександр Галущенко, керівництво управління ДПтС України в Полтавській області на чолі з генерал-майором внутрішньої служби Миколою Ісаєвим, керівництво Машівського району, працівники колонії та жителі селища Кустолово-Суходілка.
Начальник установи підполковник внутрішньої служби Юрій Шевченко відзначив, що відкриття нових виробничих потужностей з переробки сільськогосподарської продукції це іще один крок до вдосконалення виробництва в пенітенціарних установах.
Наразі потужності міні-цеху дозволяють виготовляти різний асортимент конкурентоспроможної продукції. Це ковбаса копчена, ковбаса напівкопчена, ковбаса варена, сардельки та інші види копченостей. Також у планах керівництва колонії придбання агрегату для виготовлення пельменів та вареників.
Впровадження у виробництво ковбасних виробів надасть можливість забезпечити населення якісною продукцією, яку можна придбати у магазині на території колонії. Для реалізації продукції, що виготовляється підприємством цієї колонії планується відкриття фірмових магазинів у місті Полтава та смт. Машівка. Адже окрім м’ясної продукції, підприємством реалізовується молокопродукти, олія, крупи, борошно тощо.
Слід зазначити, що подібний ковбасний цех уже функціонував на підприємстві багато років тому. Але в міру обставин виробництво було припинено, а обладнання занедбане. На сьогодні його роботу відновлено та введено в дію. Рецепти ковбас, які тоді виготовлялися, ретельно зберегла Алла Мацак - технолог ковбасного цеху. За ними виготовляють ковбаси і зараз. У рецептурі тільки натуральне м’ясо, сало та спеції. Без сторонніх домішок та підсилювачів смаку.
Після офіційного перерізання червоної стрічки та ознайомлення з процесом виготовлення продукції цеху, всі охочі мали змогу продегустувати вироби та придбати їх у магазині. Весь представлений асортимент продукції було розкуплено дуже швидко, що свідчить про його високу якість та чудові смакові властивості.