Вхід | Реєстрація

В Полтаві охоронець обчистив касу підприємства

В Полтаві охоронець обчистив касу підприємства

Нещодавно до Київського районного відділу міліції міста Полтави звернувся керівник одного з підприємств району та заявив про крадіжку з каси коштів у сумі 43 тисяч гривень.

Прорізана дірка у пластиковому вікні для видачі коштів та відігнуті металеві дверцята сейфу в приміщенні каси чітко вказували оперативникам, які прибули на місце події, на спосіб викрадення грошей. Головне питання, яке постало перед міліціонерами та керівництвом підприємства у даному випадку, - як злодій міг проникнути на територію підприємства та в будівлю, якщо вони цілодобово охороняються працівниками приватної охоронної фірми. Оскільки крадіжка сталась у вихідний день, коли на підприємстві були лише охоронці, то і свою роботу по з’ясуванню обставин злочину, працівники карного розшуку розпочали саме із спілкування з ними.

„Коли наші працівники почали викликати на допити охоронців, - говорить начальник сектору карного розшуку Київського РВ майор міліції Тарас Гігера, - то виявилось, що з одним із них, а саме з начальником зміни, який чергував у вихідні, не можна встановити зв’язок: його мобільний телефон був відімкнутий. Дізнавшись від інших охоронців про те, що даний чоловік у день скоєння крадіжки не допрацював зміну, а через невідомі обставини пішов з роботи раніше – оперативники поспішили до місця його проживання у Полтаві. Однак, там його вже не було: за словами сусідів, він забрав речі і поїхав у невідомому напрямку”.

Зважаючи на таке дивне зникнення охоронця, що відбулось саме після крадіжки, оперативники Київського райвідділу міліції взялись за його пошуки. Виявилось що чоловік не є полтавцем – він є мешканцем міста Лубни Полтавської області, а до Полтави час від часу приїздив на заробітки. Поїздка міліціонерів до Лубен також результату не дала – тут він взагалі не з’являвся. Оперативно-розшукові заходи, які протягом декількох днів проводили працівники карного розшуку, привели оперативників до одного з районних центрів сусідньої області, де проживала дівчина охоронця. Тут його міліціонери і затримали.

Після затримання своєї причетності до скоєння злочину чоловік не приховував. „Я був винен знайомому чималу суму грошей, - говорить затриманий, - прийшов час їх віддавати. До каси за грошима протягом ночі я ходив двічі. Першого разу я забрав із сейфу трохи більше 6 тисяч гривень. Потім подумав, що цими грошима я не зможу повернути борг, тому ще раз заліз у касу та забрав ще 37 тисяч гривень”. Викрадені гроші у кишенях злодія затримались недовго. Уже наступного дня більше половини із них він віддав товаришу, якому заборгував, частину відправив поштою своїй співмешканці, а решту – потратив на купівлю прикрас та електротехніки, знову таки, для тієї ж співмешканки.

Слідчим Київського райвідділу міліції відносно чоловіка уже порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення). За вирішення своїх боргових зобов’язань та покращення матеріального становища за допомогою крадіжки, горе-охоронець може потрапити за грати на строк від трьох до шести років.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2012, 13:46 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації