Вхід | Реєстрація

Професія – Дід Мороз

Не має значення, скільки Вам років і чи вірите Ви в існування Діда Мороза. Важливо те, що поява на порозі сивого бородатого дідугана у червоному пальто і з мішком означає – Новий рік врешті дістався і до нас.
Кількість Дідів Морозів на вулицях зростає прямо пропорційно наближенню свята. У підстаркуваті чарівники йдуть і старий, і малий. Але не так легко знайти людину, яка б сама могла створити хоча б крапельку тієї святкової магії, що зветься новорічним настроєм. Перебираючи подумки всіх знайомих Дідів Морозів – відомих та не дуже діячів культури, раптом згадали про одного ведучого з запальним поглядом, гучним «голосом Левітана» та нетривіальним почуттям гумору.
Ігор Ігнатьєв працює на вагонобудівному заводі. Працівникам КВБЗ він відомий як ведучий більшості заводських заходів. Але, крім того, багатьом сім’ям, які досить часто народжуються на великому підприєм­стві, Ігор стає ніби родичем. Спочатку його запрошують бути тамадою на весіллі, а згодом, коли у родині з’являються діти, дядя Ігор приходить до них у костюмі Діда Мороза.
Великим же було наше розчарування, коли телефоном Ігор сказав, що вже минуло 2 роки, як він «зав’язав» зі сценою. Тож ми вдалися до провокації: «А якщо б тобі зараз запропонували одягнути костюм Діда Мороза та провести, наприк­лад, дитячий ранок, чи погодився б?». «Звісно, що так», – повеселішав голос чоловіка. І тоді ми заспокоїлися, бо Дід Мороз залишається Дідом Морозом, незалежно від того, ходить він у костюмі чи ні.

Діти не грають у дорослі ігри
Вперше побути Дідом Морозом Ігореві довелося близько 9-ти років тому. Тоді він паралельно проводив дитячі ранки у Палаці культури ім. І. Котлова та вітав дорослих у підрозділах вагонобудівного заводу. Каже, що практично немає різниці між сприйняттям Нового року дорослими та дітьми. Можливо, справа в тому, що Новий рік і Дід Мороз – родом з дитинства, тому поруч з дідусем усі відчувають себе маленькими.
Щоправда, сценарій для дітей має відрізнятися від дорослого сценарію. А от дорослі з задоволенням водять дитячі хороводи, співають пісеньки з мультфільмів, можуть навіть віршика розповісти. «Головне – реакція, якщо є настрій, то і дорослі радіють, як діти», – каже Ігор.

Дідморозівські курйози
Бути Дідом Морозом, ой, як нелегко. По-перше, костюм Діда Мороза незручний за будь-якої погоди. У ньому спекотно навіть у лютий мороз. Що вже казати про проведення дитячого ранку у приміщенні, де разом з малятами доводиться стрибати, танцювати, водити хороводи. За таких умов, коли всі мрії лише про те, як би роздягнутися, досить складно зберегти доброту і любов. Але ще важче вберегти голос.
— Кілька років тому мені довелося провести дуже багато новорічних заходів на заводі, а потім ще кілька днів поспіль я вів дитячі ранки у ПК ім. І. Котлова. Одного дня відчув, що втрачаю голос. Лариса Познанська, яка тоді працювала режисером у ПК, дала мені прочухана! Сказала – йди, напийся гарячого вина, відлежися у гарячій ванні, роби, що хочеш, але голос поверни. Її настанова, мабуть, і хворобу злякала, бо лише один ранок я провів, розмовляючи субтоном. А наступного дня стало краще, – згадує прикрість Ігор Ігнатьєв.
— Поглянь на свої очі у дзеркало. Вони мають випромінювати безмежну любов до всього живого. Й от, якщо ти побачиш любов у цих очах – будеш Дідом Морозом навіть без костюма, – каже Ігор.

Принеси додому радість
Стати на годинку Дідом Морозом справа нескладна і дуже вдячна. Але готуватися треба дуже і дуже ретельно: відрепетирувати голос, придбати костюм і бороду. До речі, повний комплект обійдеться не так і дешево – близько 400 грн. Щоправда, маючи велике бажання, витрачені кошти легко «відбити». Треба лише, між іншим, натякнути сусідам та знайомим, що маєте такий собі костюм і могли б прийти і до їхніх дітей. Не сумнівайтеся, від запрошень згодом не зможете відкараскатися.

Упізнають і без шуби
Як каже Ігор Ігнатьєв, дітям зовсім не обов’язково бути впевненими в існуванні Діда Мороза, щоб, побачивши його на святі, повірити хоча б на мить. А от дорослі одразу розкривають усі карти. Не встигнеш після свята перевдягнутися у свій костюм та вийти з зали, як обов’язково хтось вигукне: «А ось і Дід Мороз!».

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2009, 13:05 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації