Вхід | Реєстрація

Спрощена система для юридичних осіб

Спрощена система для юридичних осіб

Йдучи назустріч бізнесу податкове законодавство постійно вдосконалюється. Так, з 12 серпня цього року введено дві додаткові групи платників єдиного податку: п’яту - для фізичних осіб – підприємців та шосту – для юридичних осіб.

Граничний розмір доходу для цих груп встановлено на рівні 20 млн. грн. Максимальне число найманих працівників для п’ятої групи – 20 осіб, для шостої – 50 осіб. Ставка податку при сплаті ПДВ – 7%, при включенні ПДВ до складу єдиного податку – 10% для обох груп.

Платників єдиного податку – юридичних осіб поділено на дві групи залежно від середньооблікової кількості працівників та річного обсягу доходу.

Критерії шостої групи вже було названо, до четвертої групи належать суб’єкти господарювання, середньо облікова кількість працівників не перевищує 50 осіб, а обсяг доходу – 5-ти млн. грн.

Однією з головних умов перебування на спрощеній системі оподаткування є те, що платники єдиного податку – юридичні особи повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі.

Ставки податку для четвертої групи встановлено 3% від доходу – у разі сплати ПДВ та 5% - у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

У разі перевищення обсягу доходу, визначеного для відповідної групи, платники четвертої групи в наступному кварталі мають право за поданою ними заявою перейти на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників шостої групи, або відмовитись від спрощеної системи оподаткування.

Щодо сплати. У разі коли строк сплати податку припадає на вихідний, святковий день, строк сплати податку не переноситься.

Платники єдиного податку четвертої та шостої груп щокварталу протягом 40 календарних днів, з дня закінчення звітного кварталу подають до органу державної податкової служби за місцем податкової адреси податкову декларацію, наростаючим підсумком з початку року.

ДПС України листом від 18 жовтня 2012 року № 6401/0/71-12/15-2217є довела до відома платників податків, що неподання або несвоєчасне подання юридичними особами податкових декларацій тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 170 грн., за друге порушення протягом року – 1020 грн.

У разі несплати грошового зобов’язання у встановлені чинним законодавством строки до платників єдиного податку – юридичних осіб  також штрафні санкції будуть застосовані.

Штрафні санкції не застосовуються, якщо грошове зобов’язання, зазначене у податковій декларації, сплачено таким платником податку у встановлені законодавством строки, але не в повному обсязі.

У 2012 році не застосовуються штрафні санкції у випадках, коли платник податків самостійно виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів.


Автор: Управління оподаткування юридичних осіб Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2012, 15:25 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації