Вхід | Реєстрація

На порядку денному – підакцизні товари

На порядку денному – підакцизні товари

З метою детінізації ринку підакцизних товарів фахівці державної податкової служби України працюють над законопроектами, які дозволять захистити інтереси бізнесу та пересічних громадян, в тому числі і споживачів ринку підакцизних товарів.

В Верховній Раді України зареєстровані законопроекти №11284-11285, якими пропонується зробити ще кілька кроків щодо лібералізації оподаткування малого та середнього бізнесу, а також посилити контроль за продажем підакцизних товарів та запровадити  ефективні інструменти для адміністрування акцизного податку.

Для боротьби із тіньовим обігом підакцизних товарів вводиться авансова сплата акцизу. Сплата авансом мінімальної частини суми акцизного податку під час придбання марки зробить списання акцизних марок економічно невигідним.

Крім того, введення солідарної відповідальності за виробництво і збут підроблених тютюнових виробів дозволить обмежити ринок тютюнового контрафакту. Це дуже своєчасне рішення, адже ринок тютюнових підробок в Україні постійно зростає. І, якщо не вжити серйозних заходів, як це передбачає законопроект, контрабанда і контрафакт підірвуть стабільні надходження до бюджету, посилять тиск на легальний бізнес і в кінцевому рахунку поставлять під загрозу робочі місця та інвестиції в Україну. Тож, дії податківців спрямовані на захист легального виробника і ринок від цього тільки виграє.

Найбільш розповсюджене серед “підакцизних” зловживань - використання виробником марок не за призначенням: наприклад, акцизів для цигарок без фільтрів для маркування фільтрованої продукції. Тому, ефективним механізмом проти таких махінацій має стати встановлення 12-місячного  строку використання марок акцизного збору старого зразка у разі їх заміни на нові. Це дозволить забезпечити перебування в обігу продукції, маркованої єдиним діючим зразком акцизних марок та запобігти зловживанням з боку виробників.

Запропоновані у проекті зміни ставок податку забезпечать врахування купівельної спроможності споживачів. Окрім цього, навіть після підвищення акцизів вартість тютюнових виробів залишатиметься однією з найнижчих в Європі.

Таким чином, законопроект допоможе наповнити бюджет  - очікується понад 800 млн. грн. надходжень акцизного податку.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2012, 14:33 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації