Вхід | Реєстрація

Під час осіньо-зимового періоду виникає найбільша кількість пожеж

Під час осіньо-зимового періоду виникає найбільша кількість пожеж

Полтавська область. Ігнорування правил  пожежної безпеки рано чи пізно призводить до виникнення пожеж,  які не тільки завдають матеріальних збитків, а й подекуди забирають найцінніше, що є у людини – життя та здоров’я.

Календар кожного дня нагадує нам про невідворотне наближення зими. Стрімко падаючий стовпчик термометра також підтверджує даний факт. Усі ми любимо тепло в своїх оселях, при цьому подекуди забуваючи про дотримання правил пожежної безпеки при використанні електрообігрівальних приладів, газового та пічного опалення. Їх ігнорування рано чи пізно призводить до виникнення пожеж, які не тільки завдають матеріальних збитків, а й подекуди забирають найцінніше, що є у людини – життя та здоров’я.
Станом на 12 листопада 2012 року на території Полтавської області зареєстровано 1737 пожеж,  прямі збитки від яких склали понад 22 млн. 760 тис. грн. Внаслідок пожеж загинуло 69 чоловік.

Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем - 65,8% випадків, порушення при влаштуванні та експлуатації електрообладнання - 14,9%, експлуатації опалювальних приладів - 7,9%. Лише недавно, 10-го листопада поточного року в місті Комсомольську в садовому будинку виникла пожежа, внаслідок якої отримала опіки першого та другого ступенів подружня пара 1977 років народження. Аби швидше розтопити піч, парочка вирішила «піддати жару». Чоловік взяв пляшку з бензином і легкозаймистою рідиною та плюхнув бензин у вогонь. Вже за мить тара палала у руках чоловіка. На щастя вогонь вдалося швидко приборкати  та все ж таки чоловік з дружиною отримали травми. Наразі постраждалі знаходяться у опіковому відділенні Кременчуцької центральної районної лікарні. Стан здоров’я задовільний.

Шановні громадяни! Зверніть особливу увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації опалювальних печей.

Займання найчастіше трапляються через їх перегрівання, появу тріщин у кам’яній кладці, випадання з топки жарин, а також у результаті застосування для розтоплювання горючих і легкозаймистих рідин. Щоб запобігти виникненню пожеж в опалювальний сезон, при користуванні пічним опаленням необхідно дотримуватися наступних правил: перед початком, а також упродовж усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі; біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, мають бути заштукатурені й побілені; золу та шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою і виносити в спеціально відведені місця.

  Під час використання пічного опалення забороняється: залишати розтоплені печі без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами, які мають тріщини; розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором; зберігати непогашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали та застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини.

Пам’ятайте! Лише виконання цих простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти ваші житло та, найголовніше, життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також навчайте цьому своїх дітей змалку.


Автор: Сергій Геращенко, полковник служби Ц.З. Т.в.о. заступника начальника Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2012, 17:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації