Вхід | Реєстрація

Єдинники, гуртуймося по-новому!

Єдинники, гуртуймося по-новому!

Спрощена система оподаткування стала головною новацією 2012 року. І судячи з усього, цей статус втрачати не збирається. У серпні з’явилися нові групи платників єдиного податку. Наразі таких груп шість! Тепер фізичні особи можуть обирати із чотирьох груп різні варіанти оподаткування, а юридичні особи – із двох груп.

Саме про це йшла мова сьогодні під час зустрічі першого заступника начальника Кременчуцької ОДПІ Ірини ГОДИНИ з представниками бізнес-спільноти, які є потенційними платниками єдиного податку згідно з новими правилами.

“Згідно із змінами, внесеними в Податковий кодекс, коло осіб, котрі можуть скористатися такою можливістю, значно розширене завдяки запровадженню нових груп єдиного податку. У Кременчуці за підсумками 2011 – 2012 років понад 20 суб’єктів господарювання – фізичних осі, та майже 400 юридичних осіб мають обсяг доходу від трьох до двадцяти мільйонів гривень та можуть при бажанні обрати спрощену систему оподаткування у її реформованому вигляді”, - зазначила Ірина ГОДИНА.

Для довідки

З 12.08.2012 року Законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні” від 5 липня 2012 року № 5083-VI запроваджено дві нові групи платників єдиного податку – п’ята для фізичних осіб – підприємців з обсягом доходу до 20 млн. грн. та кількістю найманих працівників до 20 осіб і шоста – для юридичних осіб, які мають до 50 працюючих за середньообліковою кількістю та обсяг доходу до 20 млн. грн.

Для  нових груп ставка єдиного податку становить: 7% доходу у разі сплати ПДВ; 10% доходу – у разі включення ПДВ до єдиного податку.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2012, 12:37 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації