Вхід | Реєстрація

Залиште конверти для листування

Виплата заробітної плати “у конверті” – це грубе порушення трудового та податкового законодавства, за яке статтями 172-175 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність.

З початку року до прокуратури міста працівниками Кременчуцької ОДПІ передано матеріали по 41 суб’єкту господарювання, які порушили законодавство про працю.

Доля тіньової економіки спонукає податківців до активних дій. На підприємствах, які воліють існувати поза законом, задіяно багато громадян, котрі, працюючи на хитрого пана, нехтують своїми трудовими правами і соціальними гарантіями.

Наймані працівники, які отримують заробітну плату “в конвертах”, здебільшого пояснюють свою бездіяльність тим, що не бачать виходу із ситуації, що склалася. Їх задовольняє те, що принаймні мають “живу копійку” в руках сьогодні.

Але ж завтра не за такими високими горами, як здається. Рік – другий, десяток – два сплинуть дуже швидко. З чим залишиться людина далі? Кинута на призволяще де вона шукатиме поради чи порятунку?

Враховуючи надані державою повноваження, працівниками податкової інспекції м. Кременчука з початку 2012 року здійснено 101 рейд по виявленню суб’єктів господарювання, які використовують працю найманих працівників без належного їх оформлення, та які не перераховують до бюджету належні суми податку з доходів фізичних осіб. За результатами проведених обстежень місць здійснення діяльності зазначених суб’єктів виявлено 655 неоформлених найманих працівників, донарахування складають 47,7 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Щодо заборгованості... Станом на 1 листопада 2012 року заборгованість по виплаті заробітної плати по економічно–активних підприємствах м. Кременчука становить 151,3 тисяч гривень, по економічно–активних підприємствах Кременчуцького району заборгованість відсутня.


Автор: Відділ адміністрування податків на доходи фізичних осіб Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2012, 15:48 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації