Вхід | Реєстрація

Профілактика професійної деформації та синдрому емоційного вигорання в роботі працівників Кременчуцької виховної колонії

Профілактика професійної деформації та синдрому емоційного вигорання в роботі працівників Кременчуцької виховної колонії

4 грудня  поточного  року  фахівцем благодійного фонду «Громадське здоров`я» практичним психотерапевтом Веронікою Велик було проведено тренінгове заняття для працівників Кременчуцької виховної колонії на тему "Профілактика професійної деформації та синдрому емоційного вигорання у працівників установ виконання покарань". Учасниками тренінгу стали  практичні працівники установи.

На початку тренінгу всі учасники по черзі презентували себе, даючи відповіді на питання: чого я очікую від цього заняття? Що я ціную в самому собі? Що я вмію робити найкраще? Було розроблено правила роботи в групі. Проведено вправи, які сприяли створенню комфортної психологічної атмосфери та налаштуванню на подальшу співпрацю.

У ході роботи учасники отримали теоретичну інформацію, а за допомогою різних методів були розглянуті: поняття професійної деформації, динаміка розвитку професійної деформації працівника на різних етапах життя та причини її виникнення і поглиблення. Під час діагностики учасники визначили риси та якості особистості, що свідчать про прояви професійної деформації у співробітників кримінально-виконавчої служби. Працівники отримали інформацію про зміст поняття «профілактика професійної деформації», ознайомилися з напрямками профілактики професійної деформації, визначили якості особистості, які мінімізують прояви професійної деформації або збільшують ризик її виникнення.

Тренером були включені вправи на активізацію внутрішніх ресурсів співробітників та способи психоемоційної саморегуляції поведінки.

Вероніка Велик надала рекомендації працівникам виховної колонії, які допоможуть уникнути зустрічі з синдромом професійного вигорання. Учасники зустрічі подякували за проведений тренінг і визнали, що отримали багато цікавої та корисної інформації для себе.


Автор: Олена УДОВИЦЬКА, начальник сектору по роботі з особовим складом Кременчуцької виховної колонії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2012, 15:35 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації