Вхід | Реєстрація

Київський та Московський патріархати шукають компроміс

Єпископ Полтавський та Кременчуцький Федір прокоментував «Новинам Полтавщини» ситуацію, яка склалась зараз в українській церкві. За словами єпископа, Українська православна церква прагне об'єднати Київський та Московський патріархати. Зокрема, він розповів: «Є різні позиції є різні бачення, але те, що сьогодні в Україні є Київський патріархат (велика церква) і є церква в складі Московського патріархату – це факт всім відомий. Українці втомилися вже від цього розділення, від спекуляції постійної. Адже, найлегше розділити людей на релігійному ґрунті...
...А так як УПЦ КП та УПЦ МП за своїм віровченням, традиціями, канонами нічим не відрізняються – це одна православна церква - то звичайно постало питання про подолання розділення. Хочу сказати, що це ще не є діалог, а тільки підготовка до діалогу. У нашій церкві цей крок сприймається однозначно позитивно. Наша церква на останньому засіданні священного синоду висловила свою позицію, яка полягає в тому, що ми готові до діалогу, готові до спілкування, готові до подолання цього розділення. Моя позиція співпадає з позицією церкви».
Також єпископ Полтавський та Кременчуцький Федір повідомив, що на сьогодні проблема виникла в УПЦ МП. За його словами, не всі ієрархи підтримують цей діалог. Є частина ієрархів, старшого покоління, які є крайніми противниками автокефалії української церкви взагалі.
Але комісія перший крок зробила, і в Києво-Печерській Лаврі був підписаний протокол засідання. Зараз триває підготовка переліку питань, які зможуть обговорити на наступній зустрічі комісій.

Автор: Ю. Пашковська, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації