Вхід | Реєстрація

Проведено засідання колегії управління за результатами діяльності у 2012 році

Проведено засідання колегії управління за результатами діяльності у 2012 році

09 січня 2013 року в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області було проведено колегію управління за підсумками роботи у 2012 році. Керував нарадою начальник управління ДПтС в Полтавській області генерал-майор внутрішньої служби Микола Ісаєв. Також на колегію були запрошені заступник голови Полтавської ОДА Борис Галушко, заступник прокурора Полтавської області старший радник юстиції Олександр Крилов, начальник відділу за додержанням законів при  виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури області Микола Дацій, начальник Головного управління юстиції Полтавської області Тетяна Колотілова, члени колегії, персонал управління та кримінально-виконавчої інспекції області.

Діяльність управління та установ виконання покарань Полтавської області була направлена на виконання доручень Президента України, законів України та підзаконних нормативних актів, рішень колегії, наказів та вказівок Державної пенітенціарної служби України. Вживалися відповідні заходи по забезпеченню надійної охорони, нагляду та ізоляції, проведення соціально-виховної та психологічної роботи, належного ресурсного забезпечення, медичного обслуговування та забезпечення працею засуджених та ув’язнених.

Протягом 2012 року працівниками оперативно-розшукової служби було перекрито 46 каналів надходження наркотичних речовин до охороняємих зон установ.

Органами внутрішніх справ стосовно громадян, які намагалися доставити до охороняємих зон установ наркотичні речовини, було порушено 10 кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених статтями 307, 309 КК України.

Режимними підрозділами установ області вживалися заходи щодо перекриття каналів надходження до зон, що охороняються, заборонених предметів, в результаті чого, при спробі доставки було вилучено:

- грошей - 3560 гривень;

- спиртних напоїв -  45 літрів;

- мобільних терміналів - 231 шт.;

- наркотичних речовин – 388,7074 грам.

В Полтавському слідчому ізоляторі на КПП по пропуску людей встановлено та введено в експлуатацію систему контролю доступу з верифікацією «Золоті ворота». Здійснено встановлення та підключення системи відеоконференцзв’язку, для проведення дистанційних судових засідань.

За 2012 рік умовно-дострокове звільнення від відбування покарання було застосовано до 1343 засуджених. Заміну невідбутої частини покарання більш м’яким за 2012 рік  застосовано до 331 засудженого.

Протягом звітного періоду з установ виконання покарань області звільнено 2276 осіб, з них за межі України – 6.

Спостерігається покращення у роботі стосовно паспортизації засуджених.  Протягом минулого року оформлено та видано 216 паспортів. Загальна кількість осіб, які не мають паспорта (втратили або не отримували взагалі) в установах області складає 12% від загальної чисельності засуджених.

Протягом 12 місяців минулого року промисловими підприємствами установ  області виготовлено товарної продукції, у діючих цінах на загальну суму 11млн.590тис. грн. На оплачуваних роботах було задіяно 2502  засуджених.

Протягом 2012 року підприємствами установ області взято участь у п’яти виставках-ярмарках загальнодержавного та регіонального рівнів. У тому числі у Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2012» та Національному «Сорочинському ярмарку-2012». Під час виставкових заходів реалізовано товарів на суму 18,8 тис. грн.

Не обійшлося і без критики щодо допущених надзвичайних подій протягом 2012 року. Всі випадки було ретельно розглянуто та прийнято план дій з недопущення їх у подальшій роботі.

- На сьогодні працівники пенітенціарної служби області несуть величезне психологічне навантаження і перед ними ставляться надзвичайно важливі завдання та вимагається виконання їх,- зазначив присутній на засіданні заступник голови Полтавської ОДА Борис Галушко, - Хочу наголосити, що на сьогодні є певне розуміння роботи ваших закладів в облдержадміністрації, обласній раді, депутатському корпусі. І це розуміння виявляється у прийнятті тих програм, які ми приймаємо. І не просто приймаємо, а й фінансово підтверджуємо.

Для довідки: станом на 09.01.2013 року в установах області утримується 5720 засуджених та ув’язнених. З них у Кременчуцькій виховній колонії утримується неповнолітніх - 232, у Надержинщинській виправній колонії (№65) засуджених жінок - 449. На обліку в кримінально-виконавчій інспекції перебуває 4849 засуджених, не пов’язаних з позбавленням волі.


Автор: Алла Торяник, головний спеціаліст у зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2013, 09:41 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації