Вхід | Реєстрація

У Гребінці на залізничних підприємствах почалися критичні дні, працівників змушують писати заяви на відпустки без збереження заробітної плати

У Гребінці на залізничних підприємствах почалися критичні дні, працівників змушують писати заяви на відпустки без збереження заробітної плати

Читач сайту Grebenka.com поділився інформацією про те, що на всіх залізничних підприємствах м. Гребінка Південної залізниці, керівники підприємств в різний спосіб примушують своїх працівників брати у січні  місяці 2013 року всім брати  відпустку без збереження заробітної плати на 10 робочих змін. 

— Мені влітку цього року йти на пенсію, - каже наш читач Василь Петрович, що також працює на одному з підприємств Гребінки, а на мене мій безпосередній керівник силоміць тисне і змушує  обов’язково йти у відпустку за власний рахунок. Боюся, що такі дії з вимушеними відпустками  позбавлять мене передбаченого заробітку, а потім додатково  вплинуть на розміри моєї майбутньої пенсії.

Не знаю що робити в такому становищі, не візьмеш стаєш для них ворогом, проходу не дають, всіляко погрожують, чіпляються до всього щоб за будь якої причини змусити їм покоритися, що робити серед таких нелюдів, не знаю.

- А моя дружина - прибиральниця на залізничному вокзалі, - продовжує інший читач, якщо напише заяву на 10 днів, яку її змушують безоплатно використати, то її зарплатня в такому разі за січень місяць становитиме близько 600 грн. Як на таку платню можна прожити працюючому працівнику, коли існує законодавчо встановлений прожитковий мінімум  для працездатної особи що сягає 1147 грн.

В таких ганебних умовах, людина має економити на всьому та потім виходити на роботу, фізично працювати голодною  не маючи  копійки за душею. Як таке можливо в 21 столітті до того ж так би мовити у правовій державі, хто відповість за такий безлад, хто в змозі захистити працівників? У керівництва Південної залізниці немає ні совісті, ні співчуття до робітників які мають маленькі заробітні плати.

До того ж частина працівників що наближена до керівництва ті ж інженерно-технічні працівники, весь обліковий апарат, що мають  досить значні посадові оклади проте беруть таку ж кількість днів відпустки без оплати що і звичайні робітники. В таких умовах  першій категорії грошей ще залишається на бутерброд з ікрою, а простим робітникам не вистачає на чай з сушками.

Тільки в такий спосіб керівники і вміють економити фонд оплати праці, до того ж більшу її частину на робітничій категорії. Якщо  робітнику дати якусь копійку чи нарахувати доплату, наприклад на оздоровлення до відпустки, одноразову матеріальну допомогу або вислугу років, то виплачують у відсотках відповідно до його мізерної тарифної ставки. А як забрати кошти, не заплатити, не дати заробити вигнавши їх у відпустку без збереження оплати, то кількість днів беріть всі нарівні з ними вельможами.

Натомість у них залишається коштів навіть за взятої відпустки ще на два а то й три прожиткових рівня, а в моєї дружини  залишиться щоб поїсти кип’яченої води, вимушена навіть на таблетках економити. То де ж справедливість на цій залізниці, в цій країні. Чому немає ніде такого керівника  що візьме до уваги всі обставини життя, розсудить по справедливості.

Коли маєш більшу платню то і «відпочивай» більше у відпустці без збереження, а коли мізерна оплата праці, то залиш у спокої такого працівника. Дай йому відпрацювати встановлену місячну норму годин.

У Гребінці більше частка - це залізничні підприємства, тому відрахування у бюджет здійснюється в більшій мірі від них. Звідси можна сказати, що ті категорії працівників Гребінківського району, які отримуюсть заробітну плату з бюджету району, теж не доотримують фінансування.

Отже такі заклади теж будуть змушені сидіти вдома без збереження заробітної плати.

Я вище керівництво Укрзалізниці в кінці І кварталу відрапортує українцям, які прибутки надійшли від швидкісних потягів.


Автор: Grebenka.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2013, 12:10 | Гребінка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації