Вхід | Реєстрація

Полтавщина: рятувальники попереджають про небезпеку під час святкування Водохрещення

Полтавщина: рятувальники попереджають про небезпеку під час святкування Водохрещення

Щорічно до традиції купання на Водохрещення Господнє підтримується усе більшою кількістю людей. Купання у ополонці – старовинний народний обряд. Вважається, що холодна вода лікує багато захворювань та підвищує імунітет. Але рятувальники запевняють – не варто підходити до цієї традиції бездумно. Фахівці рекомендують зважити свої фізичні можливості перш ніж  погрузитися до крижаної води. Напередодні Водохрещі, за півтори-два тижні, необхідно почати обливання холодною водою аби бути готовим до зимової купелі. Також перед пірнанням потрібно проконсультуватися із лікарем та пройти медичне обстеження. Адже є хвороби, при яких категорично заборонено занурюватися в ополонку.

Тож не варто забувати, що купання у крижаній воді без дотримання елементарних правил може призвести до небажаних наслідків для вашого здоров’я. Перш за все, перед зануренням в ополонку необхідно спочатку розім’ятися. Пити алкогольні напої перед купанням категорично заборонено. Починаючим «моржам» слід занурюватися не більше ніж на 10-15 секунд. Після купання, в першу чергу, слід обтертися сухим полотенцем та надіти взуття і білизну. Краще після купання випити гарячого чаю або кави.

Також під час святкування на водоймах збирається велика кількість людей, в зв’язку з цим крига може втратити свою міцність. До того ж, цього року на свята синоптики обіцяють незначне потепління, тому потрібно бути вкрай обережним перед виходом на кригу.

19-го січня полтавські рятувальники нестимуть варту в усіх офіційних місцях проведення водохресного обряду. Цього року їх налічується в області орієнтовно 30 місць. На чергуванні буде залучено майже 200 співробітників та близько 40 одиниць спеціальної техніки Територіального управління МНС України у Полтавській області. Але працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян із проханням дотримуватися правил поведінки під час перебування на льоду та купання у крижаній воді.

І пам’ятайте, якщо людина підходить до купання на Водохрещення Господнє з вірою та надією, то Господь обов’язково відповість йому любов’ю та благословенням.


Автор: ТУ МНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2013, 18:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації