Вхід | Реєстрація

Кому потрібна п’яна Україна?

Ви замислювалися коли-небудь, скільки грошей приносить продаж алкоголю? І чому на телебаченні так багато алкогольної реклами? Ні? А я так. Просто тому, що вже кілька років сповідую виключно здоровий спосіб життя. І не отруюю власний організм алкоголем і тютюном. При цьому іноді (часто безуспішно) переконую друзів і знайомих у тому, що моя життєва позиція — правильна. Іноді доводиться застосовувати і такий приклад.

Кому вигідно, щоб я не вживав алкоголь? Та нікому, окрім мене самого і моєї родини. Іншим до цього, як правило, немає діла. Від цього виграють хіба що виробники соку або мінеральної води. Їх я іноді п’ю.

А тепер подивимось з іншого боку. Кому вигідно, щоб я вживав алкоголь і робив це якомога частіше і у більших кількостях? Цілком конкретним людям, які на цьому заробляють гроші. Дуже великі гроші. Візьмімо такий поширений і популярний серед молоді напій, як пиво. Скільки там коштує пляшка? 6-8 гривень, так? Ну, нехай буде 6. Я — фізично здорова (принаймні, поки що) людина. Скільки я можу випити пива за вечір? Ну пляшок 4-5 — легко. Так, п’ять пляшок по 6 гривень — 30 гривень. З мене одного. За один вечір. А скільки таких, як я, у Нових Санжарах? Із 8 тисяч населення відкинемо половину пенсіонерів, ще кілька тисяч жінок, чоловіків та одруженої молоді, яка гуляти вже не ходить. Усе одно залишиться чоловік п’ятсот таких, хто хоче і може вийти увечері попити пива. А якщо з кожного з нас по 30 гривень? Це вже 15000 гривень. За два вихідних дні — 30000. За місяць — 120 тисяч гривень. За рік — 1 мільйон 440 тисяч гривень! Це з наших маленьких Нових Санжар. А з району, області, країни? А якщо застосувати цей розрахунок у масштабах України? І уявити два мільйони чоловік, які увечері п’ятниці заходять до найближчого бару, щоб перехилити пляшку-другу пива. З кожного по 30 гривень і вийде 60 мільйонів. За один вечір! 120 — за пару вихідних. Півмільярда за місяць. І 6 мільярдів за рік. Це якщо рахувати лише пиво. І лише по 5 пляшок за вечір. А наскільки зростає споживання алкоголю у святкові дні, якими так багатий український календар? Скільки горілки, коньяку, вина, пива щоденно споживають українці? Напевно, точної цифри не назве ніхто. Але і так зрозуміло, що прибуток від реалізації алкогольної продукції вимірюється у мільярдах гривень. А тепер давайте спробуємо уявити, що завтра половина населення вирішить вести здоровий спосіб життя. Людям від цього стане гірше? Навряд чи. Але десь у Києві, Москві чи Нью-Йорку якийсь дядечко не дорахується кількох мільярдів прибутку. Тому з цього фінансового розрахунку виходить, що твереза Україна виробникам алкоголю точно не потрібна. Адже це — втрата широкого ринку збуту.

Саме тому у нашій країні у найближчому майбутньому не введуть «сухий закон» за прикладом тих-таки арабських країн. Не тому, що алкоголь нешкідливий. Просто держава наша турбується не про здоров’я українців, не про генофонд нації, а про те, щоб виробники алкоголю і у цьому році отримали прибуток не менший, ніж торік.

Крім фінансової, є ще одна негативна сторона популяризації алкоголю. Націю, що п’є, дуже легко перемогти і знищити. Згадайте нещасних індіанців Північної Америки. Вони радо перейняли у блідолицих друзів потяг до «вогняної води». І були дуже швидко винищені європейцями. Бідні нерозумні індіанці… Вони вам нікого не нагадують?


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2013, 09:16 | Полтавщина | Редакційна


1. Чудо Юдо / 18 січня 2013, 09:46
Нє, авторе, доводи не приняті.
Кому вигідно щоб українці пили пиво? Ну, звісно, тому хто це пиво виробляє, тому хто його транспортує, тому хто його продає. Ось вони - сволоти із сволот, які на нас заробляють!
Чекайте, а давайте прикинемо щось інше... Кому вигідно щоб ми їли чіпси? Точно: тому хто їх виробляє, тому хто транспортує і продає.
А кому вигідно, щоб ми їли хліб? Знову ж таки тому хто на ньому заробляє!
І навіть можна взяти «святєйше» бажання автора бути здоровим. На ньому також заробляють, при чому не набагато менше ніж пивовари! Кому вигідно щоб ми займалися спортом, вели здоровий спосіб життя, ходили на фітнес\бокс\плавання і т.п.? А всім тим, хто заробляє на різного виду стимуляторах, біодобавках, вітамінах, тим, хто заробляє на своїх секціях, фітнес-клубах, спортзалах і басейнах, тим, хто заробляє на світовому футболі, колотить бабло із простих фанатів, або юних спортсменів і платить десятки мільйонів, купляючи якогось гравця у свою команду, чи, наприклад, конструюючи новий болід для «Формули».
Ба, у нас навіть релігія колотить бабло (їм вигідно, щоб більше людей увєровалі і знали як «жити правильно»), та похоронні бюро (цим вигідно щоб якомога більше людей помирали).

Так що у сучасному світі будь-яке споживання, і навіть не дуже споживання призводить до того, що хтось на комусь заробляє. Більше чи менше, але заробляє. І фітнес-інструктора, в першу чергу, цікавить його зарплата, розмір якої залежить від кількості відвідувачів, а не те, чи будете ви здорові, чи не дуже. Йому вигідно, щоб ви не хворіли - бо тоді свої гроші ви нестимете лікарю, а не йому. І вже точно йому не вигідно щоб ви померли - бо ваші гроші підуть до гробаря, а не йому.
2. Олексій / 18 січня 2013, 09:56
авторе а Ви знаєте що хліб теж шкідливо їсти???
якби всі одразу від нього відмовилися то лише б в вашому містечку кожного дня можна було б економити по 25000грн. це 750 000 грн. на місяць 9 мільйонів на рік, це в середньому по 1100грн на кожного жителя. В масштабі України це 142.4 мільйона гривень на день, 51 мільярд на рік!!!!

Змінено 18.01.2013, 09:58
3. Олексій / 18 січня 2013, 10:08
1. Володимир Паршевлюк пише:
«Згадайте нещасних індіанців Північної Америки. Вони радо перейняли у блідолицих друзів потяг до «вогняної води». І були дуже швидко винищені європейцями. Бідні нерозумні індіанці… Вони вам нікого не нагадують?»

до приходу європейців індіанці горілочки не куштували а потом без привички бац і хана.
І іншим хто імунітету не має теж таке буде ;-))
4. Олексій / 18 січня 2013, 10:14
1. Володимир Паршевлюк пише:
«нашій країні у найближчому майбутньому не введуть «сухий закон» за прикладом тих-таки арабських країн.»

а це вже пропаганда встановлення шаріату та ісламського фундаменталізму!!!
5. водій / 18 січня 2013, 11:57
Крім фінансової, є ще одна негативна сторона популяризації алкоголю. Націю, що п’є, дуже легко перемогти і знищити. Згадайте нещасних індіанців Північної Америки. Вони радо перейняли у блідолицих друзів потяг до «вогняної води». І були дуже швидко винищені європейцями. Бідні нерозумні індіанці… Вони вам нікого не нагадують?
Власне оця цитата і є вся стаття.

Все попереднє зовсім не туди.

Що до вживання алкоголю відносно здоров"я та грошей, то тут відповідь над то не однозначна, щоб так голосно кричати. Все залежить від того, як його вживати той алкоголь. Якщо це буде 70...120 грамм кожної вечері, так самісінько як чай чи кава, і алкоголь буде не той що куплений "на точці" а той що вигнали самі собі чи купили хороший бренд у магазині, то тоді авторе ви на 200% не в курсі справи. Адже розмірене грамотне вживання, навіть медициною рекомендовано. Нічого що у аптеках продається горілка настояна на травах, котра зветься "Бальзам" тієї чи іншої назви? І пр цьому коштує не набагато більше ніж сама ходова "чвертка" між народом. Як ви гадаєте, з якого б це дуру воно так? А от саме з такого, про котрий я рядком вище пояснив.

А от що до дибільного тупорилого народу... Тут навіть не гроші на першому місці. Гроші які ви підлічили це лише попутний бонус, на котрй увагу звертаєте ви, корим тих грошей одвічно не зватає. А "у них" а розмова йде за всю державу. Точніше про те, що від неї потроху лишається, с кожним днем, після нашого непомітного плавного відходу.
6. водій / 18 січня 2013, 12:14
Поки піднята така тематика, дозвольте запитати. Чи тільки я помічаю те, що суспільство, останні роки, все більше і більше починає проявляти... як би то сказать, ну якийсь такий ідіотизм чи то щось таке... Чи ще хтось?

1. У магазині автозапчастин, стоїть диветься на прилавок, там лежить потрібна йому запчастина, на ній приліплена ціна: "А скільки отой клапан стоє"?

2. У кіоску, пиріжки різного приготування - картопля, капуста, ну і т.д. Біля кожної купки пиріжків увіткнута бумажка із відповідним надписом і ціною: "А із чим оті пиріжки?" Дивеся на нього, очі ніби то тверезі, та і розмова не повільна без напрягу...

3. Звонять розпитати за продажній автомобіль. Розпитує за стан резини, за пофарбування, і у якийсь момент наступне запитання: "А там у фарах лампочки сотки чи пядесятки?" (Послухай, сказати хочеться, там ще також у колесах по дві атмосфери накачано. Може підпустити по 1.8?) Говорю - ні, не сотки, лампочки там пятдесятки. Ааааа... ну нехай я перезвоню.
7. Микола Гузченкo / 22 січня 2013, 13:24
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1. Чудо Юдо пише:
«Нє, авторе, доводи не приняті.»

Чудоюдо, ну просто казково мудрий і адекватний камєнт.
Автора захопила ідея колективізаторів 20-х років. Всі, хто заробляє, - падли і хапуги. Всіх расстрєлять. Ну або це просто традиційна українська жаба.
Пропоную відмовитися від електроенергії і газу, бо тут уже зовсім біда. Їх споживають усі без виключення мешканці Санжар, і споживання вигідне чітко визначеним особам, монополізаторам. Ну електрика ще півбіди, а от бабло за газ рікою йде прямісінько в лапи розтреклятих москалів. )
8. водій / 22 січня 2013, 17:15
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Автора захопила ідея колективізаторів 20-х років. Всі, хто заробляє, - падли і хапуги. Всіх расстрєлять. Ну або це просто традиційна українська жаба.
Хапужництво, жаба, ну чому прям так катеорично? Якщо мотиви автора тільки у жабі та у хапужництві, чому ж тоді він не забув і за соціальну сторону проблеми? Маскування? Та ні... не думаю. Миколо, може ти розсудив по собі (як воно є у 99%)? В результаті, сам того не помітивши, написав про себе.

Єдине із чим автор трохи перегнув палицю, як на мене, так це із тим що явно возвів себе на постамент. Мовляв ось дивіться нам мене, я правильний, веду здоровий спосіб життя, бо ні каплі навіть не нюхаю. А якщо у вас не так само, то ви не здорові і не парвильні - таке собі продовження просеться, котре він ніби то уже промовчав. Така собі доля задавакуватості, і можливо ще чуть чуть прикритого хамства, у його позиції. І не те що над алкашами, а навіть над тими, хто вміє правильно відпочити, сумісно із оковитою, контролюючи себе і свій стан.

Реюме - прочитавши одну і туж статтю, кожен у ній побачив своє.
В залежності від своїх життєвих позицій, комплексів, поглядів, і т.д.
9. водій / 22 січня 2013, 17:24
До речі стосовно "хапужництва". Треба розуміти що весь асортимент алкогольних напоїв завозеться не через одні руки, вирбляється не на одному підприємстві. А тому і прибуток від нього не одному дістається. Ви купите "Хлібний Дар" це буде прибуток одному виробникові та перевізникові, купите "Хортицю" це буде прибуток інших бізнес структур, і т.д.. Тут лише власники магазинів, загально отримують прибуток від любого із цих придбань. Але котра їхня доля, і чи про них взагалі розмова.
10. New York / 23 січня 2013, 01:32
Психологічно автор теж залежний. Я б це назвав залежністю від невживання. Ця залежність однозначно виглядає здоровою і більш благородною на фоні залежності синього бухаря. Тобто, фізиологічно не пити — краще, ніж пити.
На мою думку, поняття незалежності заключається у контролі. Тобто, у почутті міри.
З приводу генофонду можна навести приклад таких пивоварних країн, як Данія чи Німеччина (або Чехія). Розумний "градус" не заважає цим країнам розвиватися і виховувати прекрасних здорових дітей.
Згадалась мудра медична приказка: Усе — яд, і тільки дози роблять з нього ліки".
Тож споживайте помірно.

До Вови: Люди краще слухають і сприймають, коли мотивація від "не хочу", а не від "не можна".
11. New York / 23 січня 2013, 01:34
Адмін, а слеші перед лапками потрібні?
12. Микола Гузченкo / 24 січня 2013, 12:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
10. New York пише:
«Люди краще слухають і сприймають, коли мотивація від "не хочу", а не від "не можна"»

Абсолютно згоден було у мене два випадки.
1. П’янка. Усі сидять бухають, а одна непитуща дівчина п’є компот. Тут за столом починають говорити про те, яке ж тільки смачне шампанське (Asti Zantelli - божествена смакота). Непитущій стало цікаво і вона попросила скуштувати. Їй налили келих і вона його цідила весь вечір, прихвалюючи прекрасний напій.
Ця дівчина демонструє, що можна нормально обходитися без спиртного. Але якщо напій реально смачний, то вона його з задоволенням скуштує. Не заради алкоголю, а заради смаку. Вона не п’є, бо не хоче. Це викликає повагу.
2. П’янка. Всі бухають, а непитущий пан сидить п’є сидр. Тут його підколюють, що, мовляв, у сидрі є алкоголь. Він читає етикетку і з жахом виявляє, що в сидрі 0,25% вміст алкоголю. Робить ображену фізіономію, каже: "Ви ж знали, шо я не п’ю", бере інший стакан і решту вечора п’є Кока-колу.
Оцей господін - ідіот. Він не п’є, бо сцить. Це смішно.
10. New York пише:
«поняття незалежності заключається у контролі»

Я б сказав, у свободі. Якщо людина може пити, а може не пити - вона вільна. Якщо людина не може не пити - вона алкаш, якщо людина не може пити - у неї фобія.
Автор пише:
««сухий закон» за прикладом тих-таки арабських країн»

Да, Автора понесло... Давайте і правда переймемо досвід Пакистану, Іраку, Ірану.
13. New York / 24 січня 2013, 13:48
12. Микола Гузченкo пише:
«Давайте і правда переймемо досвід Пакистану, Іраку, Ірану.»

...і будемо ширятися та курити гашиш.

12. Микола Гузченкo пише:
«Я б сказав, у свободі. Якщо людина може пити, а може не пити - вона вільна.»

Да, саме це я і хотів сказати

Змінено 24.01.2013, 13:49
14. водій / 24 січня 2013, 23:30
Якщо людина може пити, а може не пити - вона вільна. Якщо людина не може не пити - вона алкаш, якщо людина не може пити - у неї фобія.
класно сказав, треба запамятати
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації