24 січня на базі державного підприємства «Полтавастандартметрологія» відбулося засідання обласної дегустаційної комісії під головуванням заступника голови Полтавської облдержадміністрації Олени Адамович. На суд компетентних дегустаторів було представлено 8 нових видів продукції 5-ти хлібопекарних підприємств нашої області, які вирішили розширити свій асортимент.
Отже, ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» з Карлівки представило два нових види печива «Фантазія» з рисовими кульками та «Американер» з насінням соняшнику, гарбуза та кунжуту.
ТОВ «Комсомольський хлібозавод» незабаром планує запустити в масове виробництво хліб «Дніпровський».
Приватне підприємство «Хорольська механізована пекарня» розробило відразу 3 новинки. В їх числі 2 нових види хліба: «Перчик» та «Етюд». Обидва вони виготовлені з суміші житнього та пшеничного борошна та крохмальної патоки. Проте, до складу першого входять червоний та чорний перець і паприка, а до складу другого – чорнослив та родзинки. Крім того, хорольські хлібопеки планують випускати «Любительські» пампушки з часником.
ПАТ «Червонозаводський хлібозавод» розробило рецептуру хліба житнього «Польовий».
ТОВ «Кременчукхліб» представило булочку «Козацьку» з часником.
Обласній дегустаційній комісії належало не просто оцінити представлені вироби за смаковими якостями, а уважно ознайомитися з їхньою рецептурою, протоколами випробувань продукції, яку напередодні досліджували у науково-дослідному випробувальному центрі ДП «Полтавастандартметрологія», технологічними іструкціями, походженням використаних інгредієнтів, нормативними документами, згідно з якими виготовляється продукція, зразками споживчого маркування. За результатами роботи дегустаційної комісії 2 з представлених видів продукції було відправлено на доопрацювання, по всіх інших прийнято рішення про поставлення продукції на виробцтво.
Тож невдовзі споживачі області теж зможуть оцінити найновіші розробки хлібопеків області.