Вхід | Реєстрація

Мер Полтави шокує уболівальників

Мер Полтави шокує уболівальників
Міський голова Полтави Андрій Матковський уже встиг «вивести» до фіналу Євро-2012 футбольну збірну Німеччини. У своєму передноворічному інтерв’ю, яке Андрій Матковський дав одному з місцевих телеканалів і, яке спочатку транслювалося у прямому ефірі, а потім ще й у повторі, міський голова Полтави дав відповідь на один із телефонних дзвінків до студії. Суть питання полягала в тому, як Полтава готується до футбольного Євро-2012.
Андрій Матковський сказав, що одразу ж після того, як УЄФА затвердило чотири українські міста на проведення чемпіонату Європи, до нього зателефонував із привітаннями мер Харкова Добкін. Бо Полтава є містом-супутником Харкова, який прийматиме офіційні матчі Євро-2012. А в Полтаві, за словами Матковського, розміститься штаб і сама збірна однієї з країн-учасниць чемпіонату. Також міський голова Полтави повідомив у прямому ефірі, що скоріше за все, це буде збірна Німеччини, з якою вже, начебто, ведуться перемови.
Твердження про те, що в Полтаві базуватиметься збірна Німеччини шокувало всіх прихильників футболу. Шок, звичайно був би і від іншого відвертого зізнання, наприклад, якби мер заявив, що в Полтаві базуватиметься збірна Англії чи Голландії.
Чому? Тому що зараз говорити про те, хто конкретно базуватиметься в Полтаві під час Євро-2012 є повним абсурдом! Адже поки що ніхто в Європі ще не знає, хто ж конкретно стане учасником фінального турніру Євро-2012. Та і як це можна знати, якщо ще навіть не відбулося жеребкування групових відбіркових турнірів, яке повинно пройти тільки 7 лютого 2010 року.
Та й після того, як визначаться всі учасники фінального турніру, ще зарано буде говорити про те, де хто базуватиметься. Це стане відомо лише тоді, коли буде проведено жеребкування учасників фіналу Євро-2012 і кожен, відповідно, знатиме, в яку групу потрапив, хто, коли, і в якому місті буде грати матчі групових турнірів.
Тож ведення переговорів про те, яка збірна базуватиметься в Полтаві, у кращому випадку треба буде починати вже наприкінці 2011 року, коли завершаться матчі у групових турнірах і буде проведено жеребкування самого фіналу Євро-2012.
Усі інші офіційні заяви зараз є, м’яко кажучи, неправдоподібними. Можливо, хтось і повірив міському голові Полтави, що в обласному центрі базуватиметься збірна Німеччини. А хто базуватиметься в Полтаві тоді, коли, наприклад, сама збірна Німеччини не проб'ється до фінального турніру? У це досить важко віриться, але, як кажуть, футбол є футбол.
У той же час самі німецькі уболівальники (це ні для кого не секрет) горять бажанням, щоб їх збірна не просто вийшла до фінального турніру Євро-2012, а й грала вирішальні матчі не в Україні, а у Польщі. Зокрема, у двох польських містах – Гданську і Познані, до яких будь-який німець може доїхати зі своєї країни швидко не тільки на автомобілі, а й навіть на велосипеді. Якщо збірна Німеччини проводитиме свої матчі у сусідній Польщі, то кількість німецьких уболівальників на трибунах польських стадіонів буде набагато більшою, ніж в Україні. А сама збірна Німеччини, в такому випадку, взагалі може базуватися на території своєї країни, а не сусідньої Польщі, до якої, як-то кажуть, рукою подати.

Автор: Роман САХНОВСЬКИЙ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2009, 19:01 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації