Вхід | Реєстрація

У Кобеляках з’явилися «мажори»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про неблагополучні сім’ї та моральність.

Розпочали нараду з основних суспільно-політичних новин. Поінформувала про них Таміла Шевченко. Далі перейшли до розгляду другого питання у порядку денному: підсумки виконання плану заходів щодо зміцнення моральності та утвердження здорового способу життя громадян. На це питання доповідала начальник районного відділу освіти Наталія Коваль.

Спершу вона розповіла про кількість комісій, засідань та перевірок проведених у районі з питань захисту моральності. Також начальник відділу освіти повідомила, що з метою здійснення контролю за виконанням вимог законодавства про проведення роботи з батьками, у тому числі з неблагополучними сім’ями, працівниками відділу освіти спільно зі службою в справах дітей здійснено виїзди в сільські та селищні ради. Загалом, за словами Наталії Мефодіївни, протягом 2012 року обстежено 63 сім’ї. Протягом 2012 року одну дитину усиновлено, 19 дітей проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 14 дітям надано статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а 8 дітей влаштовано під опіку. Як повідомила Наталія Коваль, щомісяця затверджуються графіки спільних вечірніх рейдів профілактики правопорушень, у яких щотижнево беруть участь представники райвідділу, служби у справах дітей, відділу освіти та шкіл.

— Також у районі розповсюджено близько сотні плакатів, буклетів та журналів на теми формування здорового способу життя, протидії ВІЛ-інфекції, СНІДу та наркотикам, — сказала Наталія Мефодіївна.

— У районі декілька служб, які займаються опікою неблагополучних сімей. Усі вони працюють і звітуються про ефективну роботу. Та в мене особисто виникає занепокоєння, адже кількість наркозалежних у районі невпинно росте. Та й кількість тютюнозалежних серед неповнолітніх також збільшується. На мою думку, проблеми існують не лише з неблагополучними родинами. Гроші на наркотики скоріше з’являться в заможних людей, — зазначив Юрій Тагадюк.

— У всіх школах із дітьми проводиться роз’яснювальна робота і на тему шкідливості наркотиків, говоримо і про шкідливість тютюнопаління. І якби ця робота не проводилась, ситуація була б ще гіршою. Подекуди з неблагополучними батьками працювати легше, аніж з благополучними, — сказала Наталія Мефодіївна. — Для прикладу, під час рейду в одному з закладів відпочинку ми побачили молоду дівчину. Біля неї на столі стояла пляшка горілки. На наше зауваження, вона відповіла: «Я зараз папі подзвоню! Він вам зробить!».

— Я бачу, що в Кобеляках «мажори» з’явилися. У таких випадках потрібно затримувати порушника і проводити роботу з батьками, — підсумував цю тему Микола Шабалтій.

Останнє питання було про роботу Кобеляцького районного виробничого підрозділу «Центр державного земельного кадастру».

Олександр Іщенко повідомив, що з 1 січня 2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». За цим Законом, усі землі, окрім тих, що вже передані в приватну власність, будуть вважатися розмежованими.

— Але треба розуміти, що розмежованими вважаються саме земельні ділянки і їх треба визначати в натурі. Тобто, на місцевості. Саме у 2013 році Кобеляцький районний виробничий підрозділ «Центр державного земельного кадастру» буде здійснювати останній штрих у процесі розмежування: оформлення права постійного користування державними підприємствами, установами, організаціями в межах населеного пункту. Тобто, коли земельні ділянки державної власності будуть сформовані в межах населеного пункту, і навпаки, — коли буде оформлене право постійного користування комунальних підприємств, установ та організацій за межами населених пунктів, — підсумував Олександр Іщенко.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2013, 10:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації