Вхід | Реєстрація

Захисники тварин стурбовані жорстокістю полтавців

Захисники тварин стурбовані жорстокістю полтавців

Останніми днями в обласному центрі почастішали випадки розправи над безпритульними тваринами. Їх знову почали труїти. Лише нещодавно на одній із вулиць Полтави волонтери громадської благодійної організації «Право на життя» знайшли десять мертвих собак, яких отруїли невідомі.

Про ці та інші факти, що свідчать про невиправдану жорстокість, яка посилилася до бездомних тварин з боку певних осіб, розповіла журналістам координатор зі зв’язків із громадськістю БО «Право на життя» Ольга Жуковська. 18 лютого активісти цієї громадської організації провели мітинг попід стінами Полтавської міської ради на захист безпритульних тварин. Волонтери не виключають, що вбивства тварин відбуваються, можливо, за мовчазною згодою міської влади, бо міліція не поспішає розбиратися із випадками отруєння собак. Активісти допускають, що, можливо, чиновники після нещодавньої ситуації із масовими укусами полтавців нібито скаженим псом, у зв’язку з якою виявили брак в міських лікарнях необхідної вакцини, «благославили» комунальників на знищення бездомних тварин. До речі, говорили на мітингу, що собака, яку тоді спіймали і умертвили, виявилася здоровою. Отже, в місті протягом останніх п’яти років не зафіксовано випадків захворювань бездомних тварин на сказ, стверджували активісти.

Учасники мітингу передали до міськради свої пропозиції щодо виключення жорстокого поводження з тваринами та закликали міську владу таки виконати «Програму регулювання чисельності безпритульних домашніх тварин у Полтаві на 2012—2016 роки». Крім того, волонтери закликали громадські організації об’єднатися й покласти край жорстокому вбивству тварин у духовній столиці України.


Автор: Олександр БРУСЕНСЬКИЙ, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2013, 16:57 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації