Вхід | Реєстрація

Це — свято всього народу

Щорічно 23 лютого в Україні відзначають свято Дня захисника Вітчизни.

День 23-го лютого залишається у пам’яті народу, як свято мужніх і вірних військовій присязі захисників Вітчизни. У цей день у кожній сім’ї, у кожному місті і селі віддають данину шани тим, хто у битвах із ворогом захищав честь і свободу своєї Батьківщини, хто в усі часи вибирав почесну професію військового.

Героїчна, овіяна безсмертною бойовою славою історія Радянської Армії і Військово-Морського Флоту зберігається в пам’яті кожного покоління. Саме Радянська Армія, її Збройні Сили зіграли вирішальну роль у визволенні свого народу від фашистських загарбників. У цьому році 95-та річниця Дня захисника Вітчизни співпала з 70-ю річницею Сталінградської битви, яка внесла корінний перелом у Великій Вітчизняній війні, стала початком розгрому фашистської Німеччини.

Червона Армія і Військово-Морський флот народились у грізні лютневі дні 1918 року та пройшли великий бойовий шлях під військовими прапорами до перемог у громадянській війні 1918-22-го років. Потім були бої з басмачами у 1923-31-х роках, військові конфлікти з Китаєм у 1929-му, бої з японцями біля озера Хасай у 1939-40-х роках. У цих битвах міцніла і набувала бойового досвіду молода робітничо-селянська армія, з’являлись блискучі полководці і військові стратеги.

Та, безумовно, найтяжчим випробуванням як для армії та флоту, так і для всього народу, стала Велика Вітчизняна війна, яка продовжувалась 1418 днів і ночей. Вирішальною подією першого року війни стала битва під Москвою, узимку 1941 року, у котрій була розгромлена мільйонна армія фашистських військ. Потім були перемоги під Сталінградом і на Курській дузі, після яких ворожа громада постала на межі катастрофи. І розпочалися роки визволення як своєї території, так і країн, у свій час захоплених гітлерівцями. А завершилось усе перемогою в самому лігві фашистського звіра, у Берліні. 8 травня 1945 року фашистська Німеччина визнала свою поразку і капітулювала. Після цього Радянська Армія здолала ще й союзників Німеччини, розгромивши Кватунську армію Японії.

Творячи свою непросту, але по-справжньому героїчну історію, воїни нашої армії показали всьому світові нездоланну силу своєї єдності та вірність Вітчизні. Адже для кожного з нас захист Вітчизни є святим обов’язком. Ми повинні цінити й поважати чоловіків-солдатів, а надто — жінок-воїнів, які за покликом серця вибирали нелегку долю бути в рядах Армії. У наших Збройних Сил велика історія і вона живе й буде жити вічно.

Усі, хто служив у рядах Армії, усі, кому дорогі та історія, ті військові подвиги, з повагою називають себе захисниками Вітчизни.

День захисника Вітчизни — свято не лише ветеранів і військовослужбовців. Це — свято всього народу. У ньому виявляється любов і повага до солдатів Великої Вітчизняної війни, до тих, хто ніс службу в мирний час і до тих, хто служить нині в лавах Збройних Сил України.

Шановні ветерани війни, Збройних Сил України, від імені Ради міської організації ветеранів і від себе особисто поздоровляю вас із 95-ю річницею Дня захисника Вітчизни!

Бажаю всім міцного здоров’я, довгих років життя, бадьорості й благополуччя в житті. Нехай завжди будуть мир та спокій в ім’я щасливого майбутнього наших дітей та внуків.


Автор: Олександр ЖИВУЛЬКО, голова міської ради ветеранів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2013, 09:18 | Кобеляки | Суспільство


1. Саня Морозов / 23 лютого 2013, 13:18
Посилання на tvtv.com.ua подивіться цей серіал про вашу приславуту червону армію!У вас до цього часу,з 1917 мозок зварений!Раби комуністичні!І доки не здохне остання комуністична сволота,не буде правди в УКРАЇНІ!
2. Олексій / 23 лютого 2013, 14:23
Саня Морозов ти дурний як сім бочок диму ;-)
3. Саня Морозов / 23 лютого 2013, 20:12
Посилання на www.youtube.com Олексію!Подивіться цей фільм,і дайте відповідь:чим червона армія краще фашистської?????
4. вася против всех / 23 лютого 2013, 21:01
Санек Морозов уже сегодня можно снять "документальный" фильм про то что ты палач ГЕСТапо, и все поверят этой ерунде,просто живем мы в такое время,когда правды нет,есть сенсации,опровержения,утверждения,точки зрения.Но все таки есть живые участники событий - вот они правда,вот они имеют право на память.А ты САня- дятел.Я Вася против дятлов ибо они не птица- они безмозглые и убогие людишки.Я за своего деда погибшего в боях за освобождение Минска.
5. Чорни Ворон / 4 березня 2013, 17:02
Текст для роздумів:

23 "февраля" - що святкує Україна?!

Навіщо українці святкують 23 "февраля"? Що це за свято?День захисника Вітчизни? Якого захисника і чиєї Вітчизни? Я спостерігав за тим як мої знайомі,друзі і всі підряд вітають один одного з цим "святом"...Я питав у них що вони святкують, вони святкують свято чоловіка...Тіпа як у жінок 8 березня так і у чоловіків. Коли я питав чому саме 23-го,сказали так прийнято,традиція типу.Я питав чи знає хоч хтось походження цієї традиції. Ніхто не знає..Навіть старші чоловіки,як мій батько..Не знають...А святкують невідомо що.

1918 року 23 лютого - день створення "Рабоче-Крестьянской Красной Армии"...Коріння цього свята сягає саме цієї події.

Це день створення армії, яка терерозувала Україну десятиліттями. Ця армія знищувала найвідданіших народу та нації українців,і не лише їх...Ця армія знищувала цивільне населення як в роки революції та боротьби за українські землі, так і в роки сумнозвісних голодоморів(їх ми знаємо три), і в ході ведення Другої світової війни, і по її завершенню...В рядах цієї армії гинули наші діди, яких посилали в безглузді,не продумані криваві атаки, гинули наші батьки, яких посилали в Афганістан помирати не відомо за чиї інтереси,але аж ніяк не за Вітчизну!!!

То чому ж МИ святкуєм це "свято" на державному рівні? Хочем свято справжнього чоловіка та захисника Батьківщини - української Батьківщини? Будь ласка:6 грудня - День Збройних сил України.

23 лютого 1240 - монголо-татарські війська на чолі з ханом Батиєм захопили, спалили та зруйнували Київ. Мешканці міста до останнього оборонялись, бої тривали на стінах, вулицях, в кожному будинку та кімнаті. Останні оборонці закрились в Десятинній церкві,яку монголи потім підпалили разом з людьми.Ось День захисника Вітчизни....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації