Вхід | Реєстрація

А раніше був потрібен Бог

А раніше був потрібен Бог

Що не кажіть, а з появою Інтернету життя людства змінилося до невпізнання. Напевне, немає вже жодної людини у найзабитішому селі чи найвіддаленішому хуторі, на чиє існування не вплинула б всесвітня павутина.

За допомогою Інтернету люди здобувають знання, спілкуються між собою, не дивлячись на відстані і кордони, заробляють гроші і керують цілими підприємствами. Та що там говорити, навіть хірургічні операції можна робити, отримуючи вказівки від фахівців через Skipe. Не потрібно йти в бібліотеку, щоб знайти якийсь древній рукопис чи рідкісну книгу. Кілька маніпуляцій із комп’ютерною «мишкою» і маєш доступ до сокровенної мудрості.

Та все ж більшість користувачів використовують Інтернет виключно для розваги. Мережа нині пропонує тисячі ігор, за якими, з користю і без неї, можна провести вільний час. І ось тут, напевне, і починається небезпека. Вона полягає в тому, що свідомість і саме життя мільйонів людей віртуалізується. Дійсно, за допомогою комп’ютера з легкістю можна втілити  в життя будь-яку свою найсміливішу мрію. Граючи в он-лайн ігри можна стати великим полководцем чи мільтимільярдером. Це в реальному життя ти є рядовим клерком, «офісним планктоном» у якійсь фірмочці із зарплатою у дві тисячі гривень. А у віртуалі ти можеш стати ледве не царем Соломоном із усіма відповідними наслідками. Це в реальному життя ти є сантехніком Васею Пушкіним, який щодня п’є свої «двісті грамів» після роботи, свариться з товстою дружиною і розмовляє із телевізором. А занурившись у мережу за допомогою, скажімо, Goalunited, ти можеш стати ледве не Жозеф Мауріньо чи Хочепом Тверділа, володіти «Реалом» чи «Челсі». І нібито все добре, все нормально. Людям же потрібно мріяти і втілювати мрії в життя, знаходити відпочинок для душі і розуму. Лише одна думка не дає спокою. Раніше для всього цього був потрібен Бог. А нині вистачає комп’ютера.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2013, 12:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації