Вхід | Реєстрація

Я і Ленін

Коли я був маленьким, Ленін був хорошим. Він дивився із картинок у книжках із такою батьківською любов’ю та ніжністю, що у мене і сумнівів ніяких не виникало у тому, що він — людина хороша. Особливо мені подобалася та, що звалася «Ленін і діти». Ще у мене був значок «октябрьонка» і він мені дуже подобався. Я надягав його на синій піджак шкільної форми і так ходив. Не в школу, а просто вдома. У школу я ходив по хороші оцінки. І мама завжди нагадувала мені, що Володя Ульянов учився добре, тому і я повинен. Я дивився у підручнику на кучерявого Володю і дуже хотів бути схожим на нього. Щоправда, не зовсім розумів, як він з Ульянова потім став Леніним. Це пізніше я десь вичитав, що Ленін — це, насправді, не його прізвище.

Коли я був маленьким, Ленін був добрим. Він мені подобався. І можна сказати, що я його навіть любив. Він розумів усіх бідних робітників і матросів, а тому разом із ними зробив революцію. І прогнав усіх буржуїнів. Але він нікого не кривдив. Я пригадую, як у одній з дитячих книжок прочитав про Леніна і лисицю. Зараз вам перекажу зміст тієї чудової історії. Отже, Ленін пішов на полювання. Я, звичайно, не знав, навіщо добрий вождь пролетаріату пішов у ліс із рушницею. Напевно, щоб подивитись на природу. Так от, у лісі Ленін зустрів лисицю. Він її побачив, а вона його — ні! І замість того, щоб зняти з плеча рушницю, застрелити руду, принести її додому і потім зробити з неї комірець, Ленін посміхнувся одними кутиками очей і пішов далі. А лисицю не скривдив. Тому що був добрим.

А потім про Леніна якось забули. Ні, до нього, як і раніше, ходили у мавзолей, але вже без надмірного ентузіазму. Та й черги туди почали меншати. Я почав рости. І про лисицю та Леніна вже не читав. Натомість почав цікавитися історією. Історія була лише радянська. А тому не надто інформативна. Ленін у ній був таким самим, як і дитячих книжках — хорошим, добрим, із батьківською посмішкою примружених очей.

А потім я зовсім виріс. Переїхав до України. І вже з інших книжок та підручників познайомився із новим Леніним. Цей на лисичок не розмінювався. У нього були інші справи. Він займався колективізацією, організацією «червоного терору» та «продрозверстки». І у той час, коли на уламках царської Росії зароджувалася незалежна українська держава, добрий і хороший дідусь Ленін посилав на Київ війська.
І, хто знає, може, якби не цей лисуватий із хитрими очима дядько у кепці, Україна вже років дев’яносто була б незалежною!

Кожного ранку я ходжу на роботу повз його пам’ятник. На щастя, він стоїть до мене потилицею, тому його доброго обличчя я не бачу. Але мені, як громадянину незалежної держави, якій він дев’яносто років тому не дозволив утворитися, досить дивно бачити його на моїй землі. Я вже давно виріс. І перестав любити Леніна. Може, йому вже час іти?


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2013, 10:17 | Нові Cанжари | Редакційна


1. Микола Гузченко / 15 березня 2013, 11:26
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Я Леніна ненавиджу змалечку. Батько забороняв вчити віршики про Лєніна, забороняв вступати в жовтенята і пояснював, що Ленін був мудак. Я теж вважаю, що всіх Лєнінів непогано було б поприбирати.
Але для багатьох людей, нехай дурних і зомбованих, він досі є святинею. Знищення Лєнінів їх засмутить, розлютить, обурить. Я хочу, щоб ніхто не засмучувався, і тому готовий терпіти Лєнінів (та хоч і Сталінів в обнімку з Гітлєрами). Я - психічно міцна людина, яка здатна поступитися заради спокою і здоров’я слабших.
А воювати з істуканами, показувати клятим комунякам кузькину мать, зчиняти гвалт - це нездорові підліткові амбіції, удєл ідіотів.
2. Вася против всех / 15 березня 2013, 13:06
Микола Гузченко я ,как и вы не из поклонников В.И.Ленина.Но так говорить о людях с иным мнением нельзя.Ведь это,в большинстве,люди старше вас.Эти "дурні і зомбовані"построили дороги которые мы не ремонтируем,водопроводы которые мы мотаем резиной,осветили улицы,провели газ,построили школы и больницы.А что сделали мы ,"незомбовані" послеурочно платное среднее и постоянно оплачиваемое высшее образование,космически комерческую медицыну и жилье доступное если продать печень.Вот и воюем с ветряными мельницами.Так что ваше снихождение этим людям ни к чему,это ни они,а вы слабый.Да,учитывая,что каждый второй ваш коментарий-"містить ненормативну лексику",здровой психикой нехвастайтесь.Я, Вася против хамства!
3. читач / 15 березня 2013, 13:32
Я згоден з Миколою, більше того Ленін був евреем, а я їх ненавиджу !
4. Олексій / 15 березня 2013, 15:31
3. читач пише:
«Я згоден з Миколою, більше того Ленін був евреем, а я їх ненавиджу ! »

В кобеляках по суті більшість корінного населення можна євреями назвати ;-)

Змінено 16.03.2013, 20:11
5. із передмістя / 15 березня 2013, 16:00
.Да,учитывая,что каждый второй ваш коментарий-"містить ненормативну лексику",здровой психикой нехвастайтесь.Я, Вася против хамства!


Вася , ти молодець!! Враховуючи твою думку, пропоную читачам скинутися \хто скільки може\ Миколі на прийом у психіатра. Бо дякуючи "таким Миколам" , ми втратили Конституційне право на безкоштовну медицину.

Його коментарі, які адміном постійно видаляються, вже всіх дістали.
6. Любов / 15 березня 2013, 16:43
5. із передмістя пише:
«Його коментарі, які адміном постійно видаляються, вже всіх дістали.»


ха-ха-ха

3. читач пише:
«Ленін був евреем, а я їх ненавиджу !»

Антисемітизм у наш час? Адміне, агов????
7. koriolan / 15 березня 2013, 18:00
Ленин никуда не уйдет, в отличие от прыгающих у его постамента блох.
Куда от нас может уйти Христос, Колумб, Че Гевара? Они прописаны в вечности. Правда, людишки с комариной судьбой и говорящими фамилиями время от времени пытаются укусить граниты ненавистных их умишку постаментов. Сочувствую беднягам.
Кстати, о еврействе Ульянова-Ленина.
Знаю одного истинного большевика, историка по образованию. Его партия в результате многолетних запросов добилась от российских властей доступ к документам, якобы указывающим на еврейское происхождение матери Вождя.
Результат ожидаем: никаких документов о еврейском происхождении Ленина нет. Как и нет фамилии Бланк в родословной Марии Александровны.
Зато подтвердились калмыцкие корни отца Ленина.
8. Чудо Юдо / 15 березня 2013, 18:33
7. koriolan пише:
«Ленин никуда не уйдет, в отличие от прыгающих у его постамента блох.
Куда от нас может уйти Христос, Колумб, Че Гевара? Они прописаны в вечности. Правда, людишки с комариной судьбой и говорящими фамилиями время от времени пытаются укусить граниты ненавистных их умишку постаментов. Сочувствую беднягам.»

Бла-бла-бла, Коріолан у своєму дусі: багато розумних слів, придуманих у пориві комуністичного натхнення і нічого конкретного.

5. із передмістя пише:
«Його коментарі, які адміном постійно видаляються, вже всіх дістали. »

Хм.. його коментарі не видаляються, а тільки прикриваються. Натисніть на червоний напис і можете прочитати коментар.

6. Любов пише:
«Антисемітизм у наш час? Адміне, агов????»

А я нелюблю зимбабвійців! Чорні, замурзані, страшні і вонючі. Я підлягаю під розстріл, повішення чи цей мій коментар повинен бути видаленим?:)
9. Микола Гузченко / 17 березня 2013, 01:41
2. Вася против всех пише:
«Ведь это,в большинстве,люди старше вас.Эти "дурні і зомбовані"построили дороги которые мы не ремонтируем»

Вася, старші люди, і навіть старі, теж бувають дурними і зомбованими. Будівельники з інженерами в тому числі. Діяльність Лєніна стала причиною загибелі мільйонів людей. Тому маю підстави вважати людей, які моляться на його статую, зомбованими. І дурними. Або злими і поганими. Це моє імхо.
Людина, яка жити не може без кам’яного істукана в центрі міста, - психічно залежна, а отже слабка. Це теж моє імхо.
5. із передмістя пише:
«пропоную читачам скинутися \хто скільки може\ Миколі на прийом у психіатра»

Гарна ідея. Давайте.
10. Вася против всех / 17 березня 2013, 07:31
В вашем коментарии мне понравилось только одно слово -"теж",это уже самокритично!Для меня очевидно ваше зомбирование,только идолы и идеи другие.Ну что же хрен редьки не слаще.Сообщите номер счета,может сбросимся по немногу,дело ведь благое.Я,Вася за взаимовыручку.
11. New York / 19 березня 2013, 11:02
18. Микола Гузченко пише:
«Або завод який-небудь побудував?»

Наприклад, ЗАЗ. )
12. Вася против всех / 20 березня 2013, 18:36
А я привык к "выборочному правосудию".Конечно, цытата коментаря Миколи Гузченка- ненормативная лексика,а сам коментарий нет.Ув.админ что за дискриминация!?Впервые согласен с вами Микола Гузченко-Хе-хе!Я, Вася против неравноправия.
13. Чудо Юдо / 24 березня 2013, 22:46
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
24. Вася против всех пише:
«А я привык к "выборочному правосудию".Конечно, цытата коментаря Миколи Гузченка- ненормативная лексика,а сам коментарий нет.»

Вас, бачу, дуже зачепило те, що вас запихнули у спойлер. Тому, як уже бувалий на цьому сайті, спробую пояснити чому. Хоча попереджаю: це лише припущення, точних алгоритмів робити цензора сайту я не знаю і знати не можу.
По-перше ви не процитували Миколу, а написати текст самі (або скопіювали і вставили). Для цитування тут виділяється текст і натискається посилання "Вставити цитату". Як я зробив вище.
По-друге, ваш комент заспойлериро, а коментар Миколи - ні. Продивившись їх обидва я помітив, що ви використали слово "м у д а к и", яке Микола у коментарі не вживав. Так що комент прикритий справедливо :)

А взагалі я згоден із Нью Йорком та Миколою. Будь-які керівники будь-якої країни першочергово мабуть ставити перед собою завдання зробити хорошим і комфортним життя людей в цій державі. Якщо людина має нормальну їжу, нормальний будинок, машину, холодильник, пральну машину, телевізор і комп’ютер (звісно мається на увазі нормальна працююча людина, а не якесь ледащо, або чиновник-хапуга) то таких керівників поважають і люблять. А якщо таких речей у людей немає через тупість чи жадність керівників - то ніякими "високими ідеями" їх не замінити. До сраки вєлікая ідєя комунізма, якщо для цього потрібно розстрелювати людей. До одного місця патріотичні гасла та валяння пам’ятників від імені «Свободи», якщо у нас по весні асфальт злазить зі снігом. До того ж самого місця фанатично-істеричні крики поневоленої Юлічки, якщо у нас за бумагою середня зарплата 3500 грн., а насправді робочий клас ледве мінімальну отримує.

І вся ця ідейно-політична тяганина придумана лише для того, щоб маніпулювати людьми і заставляти їх діяти на користь головних ідеалістів. Заради їх збагачення чи задоволення їх амбіцій.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації