Вхід | Реєстрація

У програмі концерту – пожежа?

У Міському палаці культури склалася загрозлива ситуація з протипожежною безпекою. Інспектори провели перевірку та встановили: у випадку загоряння гасити вогонь нічим. У зоні ризику для життя можуть опинитися понад 1000 осіб.
Після трагічного випадку в Пермі, де в нічному клубі під час пожежі загинуло понад сотні осіб, українські пожежники теж заходилися перевіряти заклади відпочинку. Результати інспекції у Міському палаці культури показали, що у випадку пожежі рятуватися нічим. Протипожежні засоби у МПК зношені на 80%, а головне – води у протипожежній системі немає, лляні рукави такі старі, що полопаються, якщо навіть вода і з’явиться. Вогнегасників мало і вони застарі, пожежна сигналізація зношена та непридатна – такі висновки оприлюднили пожежники на засіданні в міськвиконкомі 27 грудня.
— Люди не захищені від вогню та диму. Пожежники зможуть долучитися до боротьби з вогнем через 15 хвилин, але за цей час полум’я розповсюдиться дуже швидко, бо проти­пожежна обробка тканин сцени не проводилася давно через недофінансування, – зазначив начальник сектора цивільного захисту Кременчуцького управління МНС Олег Дембіцький.
У випадку загоряння має спрацювати протипожежна завіса, про яку перевіряльники теж відгукнулися недобрим словом. Проте завідувач відділу культури міськвиконкому Володимир Кондрашов запевнив, що завісу неодноразово перевіряли і вона – в робочому стані. Більше нічого оптимістичного чиновник не повідомив, а навпаки, наголосив, що МПК терміново потребує коштів на засоби безпеки, бо «ми не можемо щодня тримати пожежну машину біля палацу, але МНС попередили».
Створити всі необхідні умови для безпеки у МПК планують вже у І-му кварталі 2010 р., кошти будуть закладені в бюджеті на наступний рік, – таке рішення комісії з техніки безпеки та надзвичайних ситуацій. А щоб до того часу нічого не трапилося, у МПК суворо заборонені будь-які спецефекти: бенгальські вогники, холодні феєрверки, свічки тощо, які іноді використовували під час концертів.
У випадку пожежі у Міському палаці культури вогонь гасити нічим. Пожежники прибудуть через 15 хвилин, а швидкість поширення полум’я – 1,3 м за хвилину.

Пильнуй!
Пожежники нагадують кременчужанам, що використання холодних феєрверків чи інших спецефектів у клубах та ресторанах – це загроза для людей. Якщо ви стали свідком таких розваг і непокоїтеся про безпеку свою та навколишніх – телефонуйте до міліції: 102, або до оперативної служби міськвиконкому: 15-63. Заступник начальника міськуправління МНС Віталій Навроцький зазначає, що пожежу легше попередити, ніж боротися з вогнем.

Новорічні сувеніри з загрозою здоров’ю
Відділ захисту прав споживачів провів рейдові перевірки новорічної продукції у магазинах та на ринках. У деяких торговельних точках уся продукція була забракована – спеціалісти виявляли відсутність документів, висновків СЕС, порушення терміну зберігання тощо.
Так, в одному з великих супермаркетів перевірили понад 1300 одиниць новорічних товарів і всі вони були забраковані. А на ринку в одного з реалізаторів було вилучено піротехнічні засоби, термін зберігання яких минув ще у 2006 р.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 10:23 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації