Вхід | Реєстрація

Чиновники Миргорода збирали з підприємців гроші під торговий центр, на який не було навіть дозволів

Чиновники Миргорода збирали з підприємців гроші під торговий центр, на який не було навіть дозволів

Чиновники Миргорода збирали з підприємців гроші під торговий центр, на який не було навіть дозволів.

13 березня чергова сесія Миргородської міської ради вклалася всього в 3 години. Таку оперативність депутати пов'язують з скандалом про незаконне спорудження в центрі міста торгівельного центру. До нього причетний мер міста Сергій Соломаха та його заступники.

Як повідомляв www.myrgorod.com, скандал навколо незаконного будівництва розгорівся тиждень тому - саме будівництво в центрі Миргорода йде вже півтора року. За словами депутата міськради Олега Говорухи: «Замість тимчасових кіосків, які було дозволено поставити на 3 роки, там йде будівництво повноцінного торгівельного центру з двометровими фундаментами». Підприємці, стверджують, що будівництво ініціювали не вони, а міські чиновники, які запропонували їм взяти участь, на паях.

Пайовики, які тепер знаходяться під прицілом правоохоронних органів за незаконне будівництво, займаються торгівлею квітами і сувенірами. Кожен з них отримав по 12 кв.м. під установку кіоску, раніше знесених за ініціативою мера. Для того щоб брати участь в незаконному будівництві в яке їх втягнув мер, вони взяли кредити. І тепер бояться, що залишаться без грошей і без обіцяних мером метрів під торгівлю.

Мер Сергій Соломаха відмовився пояснити депутатам суть того, що відбувається, пославшись на те, що питання про незаконне будівництво не було включене до порядку денного. Депутатів цікавить не скільки факт будівництва, а участь у ньому мера міста і його заступників, які, за словами підприємців, зібрали з них гроші. Тиждень тому у підприємців спробували відібрати документи, які підтверджували їх внески на будівництві, але віддати погодилися не всі.

Художниця Тетяна Куриліна, разом з чоловіком виготовляє сувеніри з глини. Підприємці, погодилися на пропозицію мера придбати місце під. торгівлю в центрі Миргорода: «Кожен думав нас 15 чоловік, хтось розбереться в тому, що відбувається - ніхто не вірив, що наш мер може прокрутити таку схему. Перші півроку я не з'являлася на будівництві. Сумніви виникли, коли зовнішній вигляд об'єкта почав змінюватися. Я попросила проект - мені відповіли, що все узгоджено з головним архітектором, він у виконавця робіт і на руки нам його не дадуть. Виявилося, що проекту немає і під що у нас брали гроші незрозуміло».

Навіть зараз у підприємців на руках немає документів: «Нам Соломаха сказав, що вони йдуть нам на зустріч і в документах у нас буде МАФ, а в дійсності магазин в торговому центрі. Ми запитували, чи можна будувати без дозволів, він сказав, що поки будується — він все владнає» — розповідає одна з 15 ошуканих підприємців, квіткарка Надія.

Підприємці підозрюють, що чиновники заробили на будівництві: підрядникам, яких запропонували в мерії, платили регулярно і без звіту про витрату коштів. Виявилося, що замість 10 тонн металу, що пішло на будівництво вони заплатили за 200 тонн, на зарплату зварнику пішло 79 000 за 2 тижні роботи, те саме з іншими матеріалами. Кому йшли гроші повинні дізнатися правоохоронці - вважають в Миргороді.


Автор: www.myrgorod.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2013, 17:29 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації