Вхід | Реєстрація

Події і факти року, що минає

2009 рік уже, по суті, історія. А історія, як відомо, це факти, події та їхнє осмислення. Отже, чим запам’ятається рік, що минає.
Найбільшим успіхом 2009-ого, без перебільшення, можна назвати врожай наших аграріїв – у листопаді, до свого професійного свята, вони прозвітували про рекордні 4 мільйони тонн зерна, вирощених і зібраних цього року. Втім, це не змінило кардинально фінансового стану господарств і не стало приводом для здешевлення хлібо-булочних виробів. Навпаки, влітку ціни на них збільшилися.
Серед досягнень року – завершення і введення в експлуатацію нової автодороги Полтава–Яківці. Щасливчикам у Полтаві особисто Прем’єр вручила ключі від квартир; напередодні Нового року у Миргороді відкрито дитячий оздоровчий центр .
Гідно відзначили на Полтавщині і ювілейні дати – 200-річчя з дня народження Гоголя та 300-річчя Полтавської битви.
Провал року – пам’ятник гетьманові Івану Мазепі так і не побудували у Полтаві через суперечки слуг народу – Полтавської міськради та ОДА. Робили гучні заяви, обмінювалися звинуваченнями, збирали гроші і пропонували власні проекти, а до діла так і не дійшло
Паніку року викликало пришестя в Україну „свинячого грипу”. На тритижневі канікули через карантин пішли всі дитсадки, школи, спеціальні і вищі навчальні і позашкільні заклади. В аптеках зникли антивірусні препарати. Навіть марля і вата, з яких всі, хто міг, почали шити дефіцитні маски.
А спритники не розгубилися і хутенько підняли ціни й на природні антивірусні засоби – часник і цитрусові.
Але було в цьому році і те, чим можна пишатися: найбільший у світі очеретяний дах спорудили у селі Світлогірському Кобеляцького району, який потрапив до „Книги рекордів Гіннеса”.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 10:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації