Вхід | Реєстрація

Ноутбук знайшли в підсобці

На жаль, злочини і правопорушення в Кобеляцькому районі скоюють не лише дорослі люди. Існує ця проблема і серед неповнолітніх.

Про це редакції «ЕХО» днями розповіла Людмила Домнич, старший уповноважений кримінальної міліції в справах дітей при Кобеляцькому райвідділі внутрішніх справ. Вона повідомила, що зараз на території району, як і по всій області, відбувається міліцейське відпрацювання питань, пов’язаних із профілактикою та боротьбою зі злочинністю саме серед неповнолітніх. У ході цього заходу проводяться перевірки неблагополучних сімей, які знаходяться на спеціальному обліку, а також самих неповнолітніх, у яких були проблеми з законом.

 

Двоє продавців уже заплатили по тисячі гривень

Особливу увагу міліціонери звертають на виявлення фактів продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. А дані випадки є далеко непоодинокими.

З початку року правоохоронці вже задокументували чотири випадки продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. Останні два з них зафіксовані в Орлику й Червоних Квітах. На недобросовісних продавців складені протоколи про адміністративні правопорушення, а на власників торговельних закладів направлені подання в органи місцевого самоврядування. У результаті продавці заплатять чималий штраф, а бізнесмени можуть бути позбавлені ліцензії на право торгівлі алкоголем і тютюном. До речі, двоє продавців, які порушували закон, дещо раніше вже позбулися кровних тисячі гривень. Вони, напевне, тепер тричі подумають, чи ризикувати своєю зарплатою, продаючи спиртне підозріло молодим людям.

 

Дорослі «помічники»

У процесі своєї діяльності правоохоронці виявили і кількох «помічників», які втягували дітей у протиправну, а то й відверто злочинну діяльність. Так у Світлогірському 19-річний парубок підбив свого неповнолітнього товариша на скоєння кількох крадіжок. Хлопці обікрали одну з місцевих жительок. Вони поцупили в неї ДВД-програвач, тюнер і грошові кошти в сумі 100 гривень. Загальні збитки, завдані потерпілій, склали 1280 гривень. По даному факту порушене кримінальне провадження, а 19-річний світлогірчанин відповідатиме перед законом ще й за ознаками статті 304 Кримінального Кодексу України за втягнення неповнолітнього в протиправну діяльність.

Ще четверо молодих хлопців, жителів Кобеляцького району, понесуть адміністративну відповідальність. Парубки у свій час, вирішивши розважитись, запросили в свою компанію двох дівчат. Не обійшлося і без алкоголю. За цим заняттям їх «застукали» правоохоронці. Дівчата виявились неповнолітніми. Як результат, кожен із чотирьох парубків заплатить штраф.

 

Учень Орлицької школи спокусився на чужий ноутбук

Днями в Орлицьку школу довелось викликати співробітників Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Одна з учениць принесла в навчальний заклад власний ноутбук, який був потрібен для підготовки до уроку. Саме в цей день у школі проводили святковий захід. А тому, відбувши урок, дівчинка залишила пристрій у класі та разом із іншими учнями пішла до актової зали. А повернувшись, виявила, що ноутбука немає. Спочатку його пошуками займались педагогічні працівники та учні. Потім довелось викликати міліціонерів. У кінці-кінців ноутбук таки знайшли в одному з підсобних приміщень. Його перенесли туди з класу і закидали різним ганчір’ям. У процесі бесід із учнями досвідчені правоохоронці звернули увагу на те, що однокласник потерпілої помітно нервував і плутався в свідченнях. Далі все було справою техніки. Учень зізнався в скоєнні крадіжки. По даному факту порушене кримінальне провадження.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2013, 10:09 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації