Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Співають серцем

ВІДЕО - Співають серцем
На концертах цієї групи завжди аншлаг.
Частина концертних залів, як правило, побратими по афганській війні. Вони особливо чутлива аудиторія, бо все розуміють з півслова.
У неділю, 27 грудня, група «Контингент» радувала жителів району концертами у селах Лютеньці та Красній Луці. Концерти відбулися дякуючи районному осередку політичної партії на підтримку кандидата у президенти. У сільських Будинках культури, як кажуть, у залі яблуку ніде було упасти. Глядачі, і малі і великі, відклали всю домашню роботу і прийшли на концерт. Чесно скажу, ті, хто прийшов, не жалкували.
Коли на сцені з’являються ці музиканти і звучать перші акорди – зал завмирає. До сердець слухачів долинають слова, зворушуючи їх і не залишаючи байдужими.
За назвами та змістом пісень простежується тематика творчості колективу: мужність, загартована в афганських горах, дружба, народжена тією війною, туга за Батьківщиною. Веселі або ж сумні пісні-спомини. Глядачі стоячи аплодували артистам. Запланований годинний концерт переростав на двохгодинну зустріч з піснею.
Група народилася у Лубнах, майже 20 років тому. Беззмінний керівник і соліст колективу – полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані, ліквідатор аварії на ЧАЕС Костянтин Авсєєвич. Акомпаніатор і вокаліст ансамблю – старший сержант запасу Олександр Даценко. А Олександра Нудьгу, майора запасу, соліста групи «Контингент» знають як учасника фінальної телевізійної програми «Шанс», де він співав із донькою Олександрою.
Після концерту керівник групи Костянтин Авсєєвич погодився на коротке інтерв’ю для читачів газети «Базар Медіа в Україні».
«Такі зустрічі для нас завжди по-особливому дорогі, - говорить Костянтин Володимирович. – І не так важливо, за кого з кандидатів проголосують наші шанувальники. Я думаю, свій вибір вони зроблять з розумом.
За майже 20 років «Контингент» створив чотири пісенних альбоми, останній вийшов у світ 2008 року і має назву «Від травня до лютого». Саме від травня 1988 до лютого 1989 відбувався вивід радянських військ з Афганістану. За цей час ні на хвилину не припинялися бойові дії, продовжували гинути наші хлопці. Ввести війська змогли швидко, а от вивести… Наші бійці виявили свої кращі моральні цінності. Ми співаємо не тільки пісні у стилі «афганського ретро», це і сучасні авторські пісні. За роки роботи ми набули власного творчого обличчя й почерку. А взагалі-то ми присвячуємо пісні нашому поколінню 60-х, яке було кинуте в афганське пекло. Треба берегти і відстоювати мир, спокій, добробут, сімейні цінності. Бо вони – фундамент щасливого майбутнього».
Нашим читачам Костянтин Володимирович написав бажання від групи «Контингент».







Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 12:14 | Гадяч | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації