Вхід | Реєстрація

Стало доброю традицією у місті й вітати тих молодих мам, які народили 1 січня

Сьогодні міський голова Андрій Матковський у супроводі представників міськвиконкому відвідав міський пологовий будинок, аби привітати породіль з поповненням у сім'ях та вручити молодим мамам подарунки. Мер міста радіє: у Полтаві намітилася стійка тенденція до збільшення народжуваності, а за співвідношенням немовлят до кількості населення міста Полтава впевнено випередила навіть столицю України. Хоча й держава у цьому плані не відстає: у 2009-му в Україні народилося близько 530 тис. немовлят, а це – найвищий показник народжуваності за роки незалежності.
1 січня 2010 у Полтаві народилося 18 немовлят, з яких 12 – представники сильної статі. Зокрема, у міському пологовому на світ з'явилося 11 дітей, і знову більшість – 8 чоловік – на боці хлопчиків.
Загалом 2009 рік збагатив молоді полтавські родини майже на 5 з половиною тисяч діток. Такі цифри свідчать: у місті намітилася позитивна динаміка народжуваності, адже, у порівнянні з 2000-ним, народжуваність у Полтаві зросла вдвічі.
Тих же молодих мам, котрим пощастило народити дитину у перші години нового року, традиційно привітав міський голова та представники міськвиконкому. Прибула делегація до міського пологового будинку не з пустими руками: після вітального слова Андрія Матковського усім породіллям вручили матеріальну допомогу, а для новонароджених – подарунки.
Дехто з породіль народжує не вперше. Мама Анна Мороз говорить: вдома на неї з синочком вже чекає старша сестричка.
Анна Мороз, мати:
- У мене гарна родина: чоловік, у мене вже є дівчинка, якій 1 рік і 8 міс., і вона вдома чекає на братика.
Радіє і новоспечений батько Олександр Руденок: дружина піднесла гідний подарунок на Новий рік.
Олександр Руденок, батько:
- Задоволений всім, радий, що маю такий сюрприз на Новий рік.
Задоволений підйомом народжуваності у Полтаві і мер. Дата народження, котра складається з трьох одиниць, впевнений Андрій Матковський, неодмінно принесе успіх дітлахам у майбутньому.
Андрій Матковський, полтавський міський голова:
- Три одиниці (01.01.10) - кажуть, що народжуються сильні особистості. І те, що народилося більше хлопчиків, напевно, слугує підтвердженням тому, що це дійсно народилися особистості, котрі будуть продовжувати почате їх батьками, і у нашого міста є чудове майбутнє.
Зі свого боку, говорить мер, міська влада робитиме усе можливе, аби у повній мірі забезпечувати потреби матері й дитини. Це, зокрема, і сучасне оснащення акушерських залів, і створення умов для партнерських пологів.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2010, 16:35 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації