Вхід | Реєстрація

У жіночій колонії, що на Полтавщині, визначили кращого кухаря

У жіночій колонії, що на Полтавщині, визначили кращого кухаря

На минулому тижні у Надержинщинській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області (№65) пройшов конкурс на кращого кухаря установи.

За звання кращого змагалося три конкурсантки із числа засуджених, які навчаються у навчальному центрі при колонії за спеціальністю кухар та працюють в їдальні установи. Дівчата чепурилися з самого ранку, зробили зачіски та одягли вишиванки. Адже не кожного дня проводиться конкурс на такому рівні. Підтримували конкурсанток не лише адміністрація установи та колеги по кухні, а й голова громадської ради при управлінні ДПтС в області Роман Дрозд та представники засобів масової інформації.

Кваліфіковане журі, головою якого був заступник начальника управління ДПтС в Полтавській області полковник внутрішньої служби Андрій Володько, оцінювали теоретичні та практичні уміння конкурсанток.

У приміщенні навчального центру дівчата-конкурсантки змагалися у своїх теоретичних знаннях здачею письмового екзамену. Далі, переодягнувшись у спеціальний одяг, попрямували на кухню. Там їх чекало чергове випробування – на практиці продемонструвати свої уміння. Тут варили борщ український, галушки по-полтавськи та салат весняний із свіжої капусти. Окрім смакових якостей, журі оцінювали й презентацію страви. Дівчата мали змогу втілити у життя свої творчі задуми та приклади, взяті із їхнього улюбленого кулінарного шоу «Майстер-шеф».

— Даний конкурс покликаний, в першу чергу, підвищити рівень фахової підготовки кухарського складу їдалень установ та слідчого ізолятора Полтавської області, а також для покращення організації харчування засуджених та осіб, взятих під варту, - говорить заступник начальника управління в області Андрій Володько, голова журі конкурсу,- у цьому році Державна пенітенціарна служба України вперше ініціювала проведення конкурсу «Кращий кухар». В їдальнях установ виконання покарань та харчоблоках слідчих ізоляторів працюють засуджені. Їх обирають з числа тих, хто має відповідну освіту або просто бажання працювати кухарем. А також не мають медичних протипоказань до роботи в їдальнях. От серед них і визначаємо кращих.

Наталія, яка навчається на кухаря перший рік, каже, що у процесі навчання експериментують з різними стравами. Але найбільше подобається готувати борщ український. Мабуть тому її борщ підкупив усіх членів журі та був визнаний найкращим.

Тетяна на волі полюбляла готувати різні страви для своєї родини. Найбільше любила варити кавказький бозбаш. Після звільнення планує і надалі пов’язати своє життя із кулінарією та більше не потрапляти у місця позбавлення волі.

Після обрання найкращої страви та нагородження всіх учасників заохочувальними подарунками, члени журі поділилися своїми враженнями від конкурсу.

— Вміння готувати їсти - це важливий компонент ресоціалізації засуджених, — каже Роман Дрозд, голова  громадської ради при управлінні ДПтС в області, член журі, — тому що такі навичка і знання вкрай необхідні людини після звільнення з місць позбавлення волі. Якщо говорити про конкурс, то відмічу – всі страви гарно оформленні, мають чудовий смак, тому визначити кращого дуже складно.

Скуштували страви і журналісти, які були запрошені на захід. Проводжали гостей конкурсантки з позитивними емоціями та гарним настроєм. А їм у свою чергу всі побажали скоріше повернутися додому, до своїх близьких.


Автор: Алла Торяник, головний спеціаліст у зв’язках із ЗМІ з громадськістю управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2013, 15:29 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації