Вхід | Реєстрація

Громадські активісти на Полтавщині закликають створити покоління вільне від СНІДу

Громадські активісти на Полтавщині закликають створити покоління вільне від СНІДу

23 травня 2013 року у Лубнах пройшла презентація проекту, що має на меті  зменшення темпів поширення ВІЛ – інфекції шляхом залучення молоді шкільного віку до занять з футболу та інших просвітницьких заходів. Під час презентації представники засобів масової інформації познайомилися із можливостями сучасних форм попередження ВІЛ – інфікування серед молоді, які допомагають краще усвідомити небезпеку зараження на ВІЛ.  «Залиш СНІД поза грою»  — проект Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ», що здійснюється в рамках програми «Вільний удар» за підтримки Корпусу миру США в Україні та благодійної організації «Грассрут Соккер».

Керівник проекту, Олександр Чепур повідомив, що під час проходження тренінгів молодь віком 12-18 років матиме змогу вивчати інформацію про ВІЛ/СНІД та здоровий спосіб життя завдяки різноманітним іграм та інтерактивним заняттям. Учасники  вивчатимуть основні прийоми футболу та братимуть участь у футбольних матчах.

За задумом організаторів проекту, за допомогою поєднання тренінгів, футбольних змагань, добровільного експрес – тестування на ВІЛ та масових заходів вдасться досягнути гарних результатів, адже ефективність використання профілактики доведена загальносвітовою практикою.

Головний лікар – нарколог Лубенського обласного наркологічного диспансеру, Антон Смагін зазначив, що організатори передбачили заходи, присвячені добровільному тестуванню на ВІЛ.

Тест – системи надали в якості благодійної допомоги Міжнародний благодійний фонд «Фонд Вільяма Дж. Клінтона» за сприяння Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Світлана Скиба, начальник відділу в справах сім᾽ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради підкреслила, що органи місцевого самоврядування   надаватимуть допомогу в проведенні футбольних матчів та розважальних заходів.

В презентації проекту одночасно взяли участь учні загальноосвітніх шкіл міста Лубни, волонтери та активна молодь. Інформаційну підтримку проекту  надає «Молоде радіо».

Що важливо, заходи проекту пройдуть протягом літа в трьох містах: Лубни, Пирятин та Гребінка. Офіційне відкриття навчального табору призначене вже на 28 травня.

На завершення, організатори закликали створити покоління вільне від СНІДу, адже життя доводить, що ця проблема стосується кожного.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2013, 15:14 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації