Вхід | Реєстрація

У відділі освіти Полтавської райдержадміністрації «наварили» на харчуванні школярів майже 1,4 млн грн

У відділі освіти Полтавської райдержадміністрації «наварили» на харчуванні школярів майже 1,4 млн грн

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Полтавської райдержадміністрації (відділ освіти) фахівці Держфінінспекції в Полтавській області виявили порушення, що призвели до втрат бюджетних коштів, на загальну суму понад 1 млн. 376 тис. грн. Зокрема, порушень організації харчування дітей в навчальних закладах Полтавського району виявлено на суму 1 млн. 331 тис. Грн. Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції.

Ревізією було охоплено період 2011–2012 рр.

Як з’ясували державні фінансові інспектори, для забезпечення харчуванням дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Полтавського району у 2011–2012 роках відділ освіти провів тендерні процедури закупівлі (відкриті торги) на послуги шкільних їдалень. Зазначеними процедурами охоплено 40 установ та закладів освіти, що обслуговує централізована бухгалтерія відділу освіти, з яких 36 – загальноосвітні школи та навчально-виховні комплекси.

Учасниками відкритих торгів були чотири фізичні особи-підприємці, які й стали переможцями. З ними було укладено відповідні договори щодо організації харчування дітей у навчальних закладах, зокрема, виготовлення та надання дітям готових страв.

При цьому, як з’ясували держфінінспектори, протягом 2011–2012 років за рахунок бюджетних коштів, виділених із Полтавського районного бюджету на утримання навчальних закладів району, відділ освіти утримував штатних кухарів, підсобних робітників, двірників, сторожів, робітників з обслуговування будівель шкіл і службових приміщень, які відповідно до наказів керівників навчальних закладів виконували функції кухарів.

Тобто штатні працівники навчальних закладів Полтавського району виконували роботи із забезпечення харчуванням дітей (приймали продукти, готували страви, мили посуд, кухонне обладнання тощо), що мали здійснювати фізичні особи-підприємці, які стали переможцями торгів з надання відповідних послуг у 2011–2012 роках.

Це призвело до збільшення видатків із Полтавського районного бюджету на харчування дітей. Так, вартість харчування однієї дитини в день у загальноосвітніх навчальних закладах, які перебувають у спільній власності територіальної громади Полтавського району, у наведений період становила 6–7 грн. Тоді як в інших відділах освіти Полтавської області цей показник був 4–5 грн.

Таким чином з Полтавського районного бюджету у 2011–2012 роках зайво витрачено кошти на покриття видатків, які мали б здійснювати фізособи-підприємці, на загальну суму понад 1 млн. 331 тис. грн.

Матеріли ревізії передано до правоохоронних органів.


Автор: Державна фінансова інспекція України, www.dkrs.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2013, 10:27 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації