Вхід | Реєстрація

Чи потрібні «права» на воді?

Чи потрібні «права» на воді?

Нещодавно у кількох полтавських електронних та друкованих засобах масової інформації була піднята тема безпеки руху на воді. Так-так, саме на воді. Адже, не зважаючи на загальний стогін про кризу, подорожчання бензину і таке інше, кількість транспортних засобів, які рухаються не по асфальтових, а водяних дорогах зростає ледве не у геометричній прогресії. Недарма ж поряд із численними звичайними магазинами, з’являються, як гриби після дощу, їх інтернет-колеги. Причому асортимент товару та його ціна на якомусь www.kapitan.ua просто вражає.

Крім збільшення кількості маломірних суден, різко змінилась і їх якість. Вони стали набагато більшими і потужнішими. Адже чимало українців можуть собі дозволити викласти кілька десятків тисяч гривень за надпотужні японські чи американські двигуни. Ну, а спортивні гідро цикли — це просто якесь страхіття. По великих і малих водоймах України і Полтавщини,  зокрема, носяться справжні монстри, наводячи жах не лише на рибу і жаб, а й на людей. Адже ні для кого давно не є секретом, що дуже багатьох любителів «поганяти з вітерцем» із тих, хто виходить на воду перед початком заїзду вживаючи алкоголь. ДАІ ж на воді немає! Ніхто й права не спитає, і в трубочку дихнути не запропонує.

Є, звичайно, спеціальний міліцейський підрозділ, який має контролювати порядок руху на воді. Він за місяць аж трьох п’яних за кермом човнів виявив.  Це видно тих, хто не в kapitan.ua скупляється, а ще старезними «Віхрями» свої човники розганяє.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2013, 20:18 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації