Вхід | Реєстрація

Фахівці ДП «Полтавастандартметрологія» з успіхом розробляють файли формату IES

У центрі випробувань електричних ламп та технологічного обладнання, який діє при ДП «Полтавастандартметрологія», вже кілька років поспіль розробляють файли формату IES. Кожен виробник світильників чи дизайнер інтер’єрів знає, що це невід’ємна складова його діяльності, без якої неможливо змоделювати роботу того чи іншого світильника у різних ситуаціях.

Справа в тому, що будь-яке приміщення може здаватися комфортабельним або ні, в залежності від рівня освітлюваності і кольоровості випромінювання джерел світла. Тож спершу лампочка чи світильник проходять випробовування у спеціальній чорній кімнаті. Будь-який освітлювальний прилад можна описати просторовим розподілом сили світла (фотометричним тілом), яким і керуються при створенні файлів у форматі IES (існують і інші формати, але вони розповсюджені значно менше).

Формат IES, розроблений Світлотехнічним товариством Північної Америки. Він підтримується більшістю професійних світлотехнічних програм, які дають змогу змоделювати світильники для зовнішнього та внутрішнього освітлення в різних ситуаціях, дозволяють максимально наближено до реального втілення, розраховувати і створювати світлотехнічні проекти по освітленню будь-яких об’єктів. Зокрема, йдеться про такі відомі програми, як DIALux, Relux, Lightscape, 3D Studio Max, 3D Studio Viz та інші.
Точність файлів IES грунтується на достовірності і точності виміряних характеристик освітлювального приладу. Центр випробувань електричних ламп та технологічного обладнання ДП «Полтавастандартметрологія» має всі технічні можливості для створення таких файлів найвищого рівня, що можуть максимально якісно відтворювати світлотехнічні проекти.

Державне підприємство «Полтавастандартметрологія»   чи не єдине підприємство в Україні, де цю послугу підтверджують офіційно завіреними протоколами випробувань, що переконливо свідчить про її високу точність. Лише з початку року фахівцями підприємства було розроблено більше 30 IES файлів.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2013, 13:28 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації