Вхід | Реєстрація

Лубенські медики і соціальні працівники взяли участь в тренінгах з попередження ВІЛСНІДу

Лубенські медики і соціальні працівники взяли участь в тренінгах  з попередження ВІЛСНІДу

З нагоди Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом, що відзначається щорічно 26 червня, у Лубнах  відбулися  семінари-тренінги  для лікарів поліклінічного відділення Лубенської КЦМЛ, лікарів сімейної медицини і працівників Лубенського міського центру соціальних служб для дітей, сім᾽ї та молоді. 
Семінари-тренінги тривали  протягом  3- х  днів, його провели у рамках проекту «Знати, щоб жити», що реалізує  Полтавська обласна молодіжна  громадська  організація  «Твій Світ» за підтримки Корпусу мира США в Україні.
Олександр Чепур, голова організації  говорить, що така співпраця з Корпусом мира США в Україні в площині подолання ВІЛ/СНІДу триває з 2009 року і має позитивні результати. Цього разу навчання і своєрідне «підвищення кваліфікації»  із залученням найкращого світового досвіду та провідних спеціалістів юридичної галузі пройшли понад 65 лубенських медпрацівників.  Соціальні і молодіжні служби міста на семінарі представляли фахівці міського центру соціальних служб та відділу в справах сім᾽ї і молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради.
Лекції та практичні заняття провели досвідченні фахівці Олександр Чепур та Юлія Плужник (ВБО «Правозахисний рух «Гідність» ). Вони стосувалися найбільш актуальних і болючих питань, що є сьогодні основними причинами поширення ВІЛ/СНІДУ, збереження лікарської та медичної таємниці, профілактики та проблемам особистого захисту на робочому місті, а також нові методи донесення інформації про ВІЛ і толерантне ставлення до ВІЛ – позитивних осіб.  Окрему увагу було приділено питанням первинної профілактики та тестуванню на вірус імунодефіциту людини.

Таким чином, учасники  мали змогу обмінятися думками й досвідом щодо поліпшення якості надання як профілактичних так і соціальних і медичних послуг в контексті ВІЛ – інфекції.  Обмін досвідом продовжувався і під час практичної частини  тренінгів, яка містила обговорення ситуацій, мозкові штурми та групову дискусію.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2013, 09:12 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації