Вхід | Реєстрація

Комуністи хотіли Сталіна вшанувати пам’ятником

Міський осередок Компартії запропонував Кременчуку відзначити 130‑ту річницю з Дня народження Йосипа Сталіна. Відповідну пропозицію щодо відзначення дня народження «батька всіх народів», яке припадало на 21 грудня, оприлюднив керівник міського осередку КПУ і депутат міської ради Володимир Шапран. «Пропозиція депутата міськради — відзначити день народження Сталіна широкими зборами громадськості та встановити йому погруддя», — розповів представник міськвиконкому.
У спеціальному проханні з цього приводу йдеться про дуже великий вклад Йосипа Сталіна у розвиток Кременчука», — за словами чиновника, взагалі прохання місцевих комуністів — не надто розумне. «Є два боки правління Сталіна. Може і є у нього там якісь заслуги, чи були, у післявоєнному відновлення нашого міста, але заслуг у тому, що мільйони українців померли з голоду, а інші мільйони померли в таборах на Півночі, взагалі важко оцінити», — зазначив газеті співрозмовник.
Втім, сам автор звернення про вшанування Сталіна — депутат міської ради Володимир Шапран має щодо цього іншу думку.
«Йосип Сталін — це особистість зразка Олександра Невського, або Богдана Хмельницького. Людина користувалась великим авторитетом і сьогодні це визнано в світі за винятком пострадянського простору. Ми кажемо про жертви, але ось Петро Перший будував Санкт-Петербург і скільки людей тоді було угроблено. Але всі вважають Петра Першого реформатором», — говорить лідер місцевих комуністів.
Його точка зору — ім’я вождя слід вшанувати і для цього варто встановити меморіальну дошку на одноповерховому будинку, біля ЗОШ № 20. «Ще ми не знаємо відповіді на своє прохання. Та думаю міська влада у ньому нам відмовить», — зазначив насамкінець головний кременчуцький комуніст.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2010, 23:29 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації