Вхід | Реєстрація

13-річні хлопчаки назбирали грошей і купили собі... пістолет

13-річні хлопчаки назбирали грошей і купили собі... пістолет

Під час проведення загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів «Літо - 2013» працівниками сектору кримінальної міліції у справах дітей Лубенського міськвідділу міліції по вулиці Радянській були виявлені двоє малолітніх хлопчиків, в руках одного з яких був предмет зовні схожий на «пістолет Макарова».

Без супроводу дорослих 13-річні хлопці приїхали в Лубни з міста Пирятин, щоб придбати на міському ринку пневматичний пістолет, гроші на який, за словами одного з них, він заробив продаючи вишні. Зброю міліціонери вилучили, а з неповнолітніми провели профілактичну бесіду виховного характеру та передали під розписку їх офіційним представникам.

А от на чоловіка, який продав дітям зброю складено адміністративний протокол за статтею 194 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення працівниками торгівельних підприємств (організацій) порядку продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів»), який буде направлено до Лубенського міськрайонного суду. Дане порушення тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також буде направлено подання до міськвиконкому про закриття даної торгівельної точки.

Шановні батьки! Дитячу злочинність краще попередити, ніж перевиховати неповнолітнього правопорушника.

Міліція Полтавщини вкотре звертається до вас з проханням, відповідально ставитись до виховання своїх дітей та контролювати їх поведінку, систематично проводити з ними профілактичні бесіди та не залишати надовго без нагляду (особливо в вечірній та нічний час).


Автор: Оксана Циганник, Лубенський МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2013, 16:33 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації