Вхід | Реєстрація

В Лубнах молодь провела дебати просто неба

В Лубнах молодь провела дебати просто неба

Темою цьогорічних дводенних дебатів молодь обрала питання стану громадянської  і споживчої освіти в країнах розвиненої демократії. Традиційно до організації дебатів долучилися ряд організацій  як громадянського суспільства, так і державних структур та бізнес – сектору. Зокрема, в Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ», яка виступила ініціатором події, говорять про високу зацікавленість у даній темі не тільки серед самої молоді. На сьогоднішній день партнерами заходу стали: Полтавський обласний молодіжний центр праці, державне підприємство «Лубенське лісове господарство», відділ в справах сім᾽ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради.

«Сьогодні більшість українців усвідомлюють, що розбудова європейської держави неможлива без свідомого громадянства та реалізації прав людини, частиною яких є права споживача та реалізація відповідної споживчої політики»,- переконує  Олександр Чепур, керівник проекту. Молодь активно брала участь у інтерактивних обговореннях, дискутувала, та набувала знань і навичок під час чисельних майстер – класів. Так, під час екскурсії по базі Лубенського лісного господарства, фахівці звертали увагу на екологічні знання, особливо щодо збереження лісу. А майстер – класи від фотохудожника Лілії Стрельчук, директора  будівельної кампанії «Буд – Буд» Корнієнка Сергія та досвідченого менеджера Кисель Алли допомогли усвідомити молоді те,  як наші таланти, природні здібності і захоплення впливають на успіх, отримати мотивацію до ціле покладання та знання щодо створення власного резюме.

Сергій Корнієнко підсумовує : «Очікуваним результатом європейської інтеграції є якість життя для кожного громадянина України, а також необхідні умови, відповідні знання та вміння для реалізації громадянських прав та свобод».

Під час одговорення молодь не тільки торкалася питань доступу до інформації, яка необхідна для раціонального вибору відповідно до індивідуальних потреб,  навичок оформлення ділових паперів, пов’язаних із захистом прав споживачів, а й питань  уміння узгоджувати власні дії з інтересами громади. Так, дискусія точилася навколо проблем безробіття, низького рівня культури, відсутності перспектив для розвитку власної справи тощо.  Але, підсумок був спільним: Україна зможе досягти бажаного рівня європейських стандартів життя лише за умови, що громадяни знатимуть свої права та обов’язки та матимуть бажання та змогу ними користуватися.

В громадській організації «Твій Світ» повідомили, що захід відбувся в рамках проекту  «Запровадження просвітницької програми професійної активності та підприємливості», що має на меті формування в молоді ринкового мислення, та спонукання рухати економічні реформи і  розбудовувати демократичне європейське суспільство.  Днями громадські активісти розпочнуть інформаційну кампанію  щодо поширення ідей підприємливості. Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії  Посольства США в Україні.      


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2013, 12:35 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації